Βερίκοκα στα κάρβουνα και καλά άκουσες! Φυσικά, τα τραγανά φιστίκια Αιγίνης και το δροσερό μασκαρπόνε ολοκληρώνουν αυτό το απλό φρουτώδες επιδόρπιο.
Συστατικά
- 6 μόλις ώριμα ή ελαφρώς άγουρα βερίκοκα, κομμένα στο μισό και με κουκούτσι
- 3 κουταλιές της σούπας μέλι, συν επιπλέον για από πάνω
- 3 κλωναράκια δεντρολίβανου
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
- 3 γεμάτες κουταλιές της σούπας μασκαρπόνε
- χούφτα φιστίκια Αιγίνης, ψιλοκομμένα
Μέθοδος
- Τοποθετήστε τα μισά βερίκοκα, με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω, στο κάτω μισό ενός μεγάλου κομματιού αλουμινόχαρτου.
- Περιχύστε το μέλι πάνω από τα βερίκοκα, στη συνέχεια με τα κλωνάρια δεντρολίβανου και ένα πασπαλισμό κανέλας. Διπλώστε την επάνω άκρη του αλουμινόχαρτου προς τα κάτω και στη συνέχεια τρίψτε τις άκρες μεταξύ τους για να φτιάξετε ένα τακτοποιημένο πακέτο.
- Τοποθετήστε το πακέτο με αλουμινόχαρτο στο μπάρμπεκιου και μαγειρέψτε για 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Στοιβάζετε το μασκαρπόνε σε ένα μικρό μπολ και ρίχνετε από πάνω τα μισά φιστίκια Αιγίνης.
- Για να σερβίρετε, περιχύνετε τα καυτά βερίκοκα με άφθονο μέλι και τα σκορπίζετε πάνω από τα υπόλοιπα φιστίκια Αιγίνης. Σερβίρετε μαζί το μασκαρπόνε.
Καλή απόλαυση!
Διάβασε επίσης:
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;