Όταν ο χειμώνας χτυπά την πόρτα, τίποτα δεν συγκρίνεται με μια ζεστή, βελουτέ σούπα που γεμίζει τη μέρα μας με γεύση και θρεπτικά συστατικά. Το μπρόκολο, πρωταγωνιστής αυτής της συνταγής, είναι γεμάτο βιταμίνες και προσφέρει μια ιδιαίτερη φρεσκάδα που συνδυάζεται τέλεια με την κρεμώδη υφή της σούπας. Εύκολη, υγιεινή και ιδανική για όλη την οικογένεια!

Υλικά:

  • 1 μεγάλο μπρόκολο (περίπου 500 γρ.), κομμένο σε μπουκετάκια
  • 1 πατάτα, καθαρισμένη και κομμένη σε κυβάκια
  • 1 καρότο, καθαρισμένο και κομμένο σε ροδέλες
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
  • 100 ml κρέμα γάλακτος ή γάλα καρύδας (για πιο ελαφριά γεύση)
  • Αλάτι και πιπέρι, κατά βούληση
  • Κρουτόν ή ξηρούς καρπούς για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Προσθέστε την πατάτα, το καρότο και το μπρόκολο, και ανακατέψτε για 2-3 λεπτά
  3. Ρίξτε τον ζωμό λαχανικών, καλύψτε την κατσαρόλα και αφήστε τα λαχανικά να σιγοβράσουν για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και χρησιμοποιήστε ένα ραβδομπλέντερ για να πολτοποιήσετε τη σούπα μέχρι να γίνει βελούδινη.
  5. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε καλά.
  6. Σερβίρετε τη σούπα ζεστή, γαρνίροντας με κρουτόν ή ξηρούς καρπούς για τραγανή υφή.

Tip:

Αν θέλετε να δώσετε έξτρα άρωμα, προσθέστε λίγη παρμεζάνα ή μια πρέζα μοσχοκάρυδο πριν το σερβίρισμα.

Καλή απόλαυση!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.