Βρισκόμαστε πλέον στην “καρδιά” του χειμώνα. Αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή να μαγειρέψουμε θρεπτικές και νόστιμες σούπες, που θα μας βοηθήσουν να ελέγξουμε και το βάρος μας μετά τις “ατασθαλίες” των εορτών. Μια από τις σούπες που κερδίζουν “έδαφος” στις προτιμήσεις τα τελευταία χρόνια είναι αυτή που έχει ως βασικό συστατικό το μπρόκολο. Δοκίμασέ τη και σίγουρα θα γίνει μια από τις αγαπημένες σου!
Υλικά
1 μπρόκολο κομμένο σε φουντίτσες
2 κρεμμύδια
1 1/2 λίτρο ζωμός κότας
100 ml κρέμα γάλακτος
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε το μπρόκολο και το αφήνουμε στην άκρη. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, που έχουμε κόψει σε χοντρά κομμάτια. Προσθέτουμε το μπρόκολο και αφήνουμε τα υλικά μας για 2 λεπτά. Ρίχνουμε όσο αλάτι και πιπέρι θέλουμε και το ζωμό κότας. Βράζουμε το φαγητό μας για περίπου 20 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Στη συνέχεια με ένα μπίμερ λιώνουμε τα λαχανικά μας καλά στην κατσαρόλα, μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Αφήνουμε τη σούπα να πάρει ακόμα μια βράση. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και την ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί. Σερβίρεται με φρυγανισμένο ψωμί ή κρουτόν.
Διαβάστε επίσης:
Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.