της Εμμανουέλας Φωτεινού, Βιολόγος MSc – Κλινική Βιοχημικός
Υλικά:
- 2 λευκά μανιτάρια
- αλάτι, πιπέρι
- 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. σουσάμι ή μαυροκούκι
- 1 αβοκάντο, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 ντομάτα κομμένη σε φέτες (μπορείτε να βάλετε και ντοματίνια αν προτιμάτε)
- 3 φέτες ψωμί του τοστ (πολύσπορο ή άλλο της αρεσκείας μας)
- 3 κ.σ. μαγιονέζα light ή vegan μαγιονέζα
- Λίγα φύλλα σαλάτας της αρεσκείας μας (iceberg, σπανάκι, λόλα κτλ)
Εκτέλεση:
Βήμα 1: Kόβουμε σε λεπτές φέτες τα μανιτάρια, τα αλατοπιπερώνουμε και τα περιχύνουμε με το χυμό λεμόνι και το ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι ή το μαυροκούκι και τα αφήνουμε στην άκρη.
Βήμα 2: Προθερμαίνουμε την τοστιέρα ώστε να είναι ζεστή.
Βήμα 3: Κόβουμε σε φέτες την ντομάτα ή στην μέση τα ντοματίνια.
Βήμα 4: Ψήνουμε τις φέτες του ψωμιού και τις αλείφουμε με 1 κ.σ. μαγιονέζα την κάθε μία.
Βήμα 5: Ανάμεσα στις 2 φέτες του τοστ απλώνουμε το αβοκάντο και την ντομάτα. Στην τρίτη φέτα απλώνουμε τα φύλλα σαλάτας και τα μαριναρισμένα μανιτάρια. Κλείνουμε το club sandwich με την τρίτη φέτα του τοστ, βάζουμε από μια οδοντογλυφίδα σε κάθε γωνία, κόβουμε διαγώνια και σερβίρουμε.
Πρότυπο κέντρο ευεξίας
Φωτεινού Εμμανουέλα
Βιολόγος MSc – Κλινική Βιοχημικός
Σπύρου Μερκούρη 56 (πλησίον μετρό Ευαγγελισμού)
210 7251933 – 6981395214
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;