Είναι γεγονός ότι κάθε φιλόζωος με περιβαλλοντική συνείδηση έχει σκεφτεί σε κάποια στιγμή της ζωής του να μειώσει την κατανάλωση κρέατος ή να γίνει vegan. Μπορεί οι προθέσεις να είναι καλές, όμως η προσπάθεια “κολλάει” για τους περισσότερους στο ίδιο σημείο… στη γεύση. Το κρέας είναι νόστιμο και βασικό συστατικό για πλήθος συνταγών. Είναι αρκετά δύσκολο να το αφαιρέσει κάποιος εντελώς από τη διατροφή του, χωρίς πρώτα να βρει κάτι εξίσου νόστιμο για να το αντικαταστήσει.

Αυτός είναι και ο λόγος που αρκετές βιομηχανίες πλέον έχουν λανσάρει στην αγορά εναλλακτικά φυτικά προϊόντα κρέατος. Πρόσφατα μάλιστα κυκλοφόρησε και μια νέα σειρά, η «The Vegetarian Butcher».

Το “The Vegetarian Butcher” δημιουργήθηκε από τον Jaap Korteweg, έναν 9ης γενιάς αγρότη που προσπάθησε να γίνει vegetarian, αλλά του έλειπε η γεύση και η υφή του παραδοσιακού κρέατος. Έτσι, σε συνεργασία με επιστήμονες και καταξιωμένους chef, δημιούργησε το «εναλλακτικό του κρέατος», διατηρώντας όλα τα διατροφικά του στοιχεία, όπως πρωτεΐνη, βιταμίνη Β12 και σίδηρο. Βρήκε, επομένως, τον τρόπο και έβγαλε τα ζώα από τη διατροφική αλυσίδα χωρίς να θυσιάσει τα πιστεύω του για ένα καλύτερο μέλλον.

Στην αγορά είναι διαθέσιμοι 4 κωδικοί: το Crispy Chic Burger, το Lucky Nuggets, το Legendary Burger και το Magic Mince, τα οποία μπορούν να αποτελέσουν βάση για συνταγές, όπως η παρακάτω.

Chicken Burgers από με προϊόντα “The Vegetarian Butcher”

Υλικά

– 4 τμχ. The Vegetarian Butcher – Crispy Chick Burger

– 2 φρέσκα κρεμμύδια

– 2 καρότα

– 100 γ. σπαράγγια

– 100 γ. σπαράγγια- 200 γ. μπροκολίνι

– 2 πορτοκάλια

– 1 κ.σ. vegan μουστάρδα

– 4 κ.σ. ελαιόλαδο

– 5 γ. ψιλοκομμένος άνηθος

– 75 γ. αγριορόκα

– 100 γ. vegan φέτα (κομμένη σε κυβάκια)

– 75 γ. μαρούλι

– 50 γ. καβουρδισμένα αλατισμένα αμύγδαλα

– Αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

Γεμίζουμε ένα μπωλ με παγάκια. Κόβουμε τα φρέσκα κρεμμύδια στα τρία και μετά κόβουμε κάθετα σε πολύ μικρές λωρίδες. Κόβουμε τα καρότα σε πολύ λεπτές λωρίδες χρησιμοποιώντας ένα peeler. Βάζουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα στο μπωλ με τον πάγο.

Ζεματίζουμε τα κεφάλια από τα σπαράγγια μαζί με το μπροκολίνι για 1 λεπτό και τα προσθέτουμε στο μπωλ με το πάγο, τα κρεμμύδια και τα καρότα.

Ξεφλουδίζουμε το ένα πορτοκάλι και το κόβουμε σε κομμάτια και στύβουμε το δεύτερο.

Ετοιμάζουμε τα Crispy Chick Burgers σύμφωνα με τις οδηγίες πάνω στο πακέτο.

Βάζουμε πάνω στα burgers τα καρότα, το κρεμμύδι, τα σπαρράγια, την αγριορόκα και τα κομματάκια φέτας. Ετοιμάζουμε μια συνοδευτική σαλάτα με το μπροκολίνι, μαρούλι και κομμάτια πορτοκάλι. Πασπαλίζουμε τα burgers με λίγη από τη σάλτσα και την υπόλοιπη τη βάζουμε στην σαλάτα μαζί με τα αμύγδαλα.

Απολαμβάνουμε με φίλους και οικογένεια.

Για τη σάλτσα

Ανακατεύουμε τη μουστάρδα μαζί με το ελαιόλαδο, το στημένο πορτοκάλι και τον άνηθο σε ένα μικρό μπωλ. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Διαβάστε επίσης:

Πικάντικη σαλάτα σκουός