Εάν είστε vegan ή ακολουθείτε μια δίαιτα χωρίς γαλακτοκομικά, αυτό το εύκολο μείγμα ζύμης χρησιμοποιεί απλά συστατικά για να δημιουργήσει αφράτες τηγανίτες αμερικανικού τύπου.

Συστατικά

  • Για το vegan μείγμα pancake
  • 170g αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού διττανθρακικό σόδα
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Ανά μερίδα

  • 5 κουταλιές της σούπας vegan μείγμα τηγανίτας (δείτε παραπάνω)
  • 4 κουταλιές της σούπας γάλα σόγιας (ή άλλο μη γαλακτοκομικό γάλα)
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαφρύ ελαιόλαδο ή κραμβέλαιο, συν επιπλέον για το τηγάνισμα
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού ξίδι μηλίτη
  • σιρόπι σφενδάμου, φρέσκα φρούτα ή μαρμελάδα, για σερβίρισμα

Μέθοδος

  1. Για το μείγμα, συνδυάστε όλα τα υλικά σε ένα αεροστεγές δοχείο και ανακινήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αποθηκεύστε σε δροσερό, ξηρό μέρος μέχρι να χρειαστεί.
  2. Για να φτιάξετε μία μόνο μερίδα, βάλτε το μείγμα των vegan pancake σε ένα μπολ και κάντε ένα μικρό πηγάδι στο κέντρο. Προσθέστε τα υγρά υλικά και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν καλά.
  3. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Χρησιμοποιήστε ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας για να σκουπίσετε μια μεμβράνη λαδιού στην επιφάνεια. Όταν το τηγάνι είναι ζεστό, προσθέστε κουταλιές γλυκού από το κουρκούτι στο τηγάνι (αφήνοντας λίγο χώρο για άλειμμα). Μαγειρέψτε τις τηγανίτες μέχρι να δείτε φυσαλίδες να σχηματίζονται και να σκάνε στην επιφάνεια και το κάτω μέρος να έχει ένα σκούρο χρυσοκαφέ χρώμα. Γυρίστε τις τηγανίτες και μαγειρέψτε για 1 λεπτό από την άλλη πλευρά. Επαναλάβετε τη διαδικασία με το υπόλοιπο κουρκούτι.
  4. Σερβίρετε. Περιχύστε με σιρόπι σφενδάμου ή σερβίρετε με φρέσκα φρούτα ή μαρμελάδα. Φάτε αμέσως.

Καλή απόλαυση!

Διάβασε επίσης:

Τυρόπιτα: Η πιο νόστιμη και εύκολη συνταγή!