Σε κάποιον πολύ ιδιαίτερο αξίζουν αυτές οι βάφλες, γεμάτες με τηγανητές μπανάνες, σάλτσα σοκολάτας και παγωτό. Μάλλον είσαι εσύ!

Συστατικά

Για τις βάφλες

  • 260gr απλό αλεύρι
  • 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 3 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 425ml γάλα πλήρες
  • 110gr ανάλατο βούτυρο, λιωμένο

Για τη σάλτσα σοκολάτας

  • 175gr σκέτη σοκολάτα, σπασμένη σε κομμάτια
  • 50gr ζάχαρη άχνη

Για τις τηγανητές μπανάνες

  • 4 μπανάνες, καθαρισμένες και κομμένες στη μέση κατά μήκος
  • 50gr βούτυρο
  • 50gr άχνη ζάχαρη
  • 4 μπάλες παγωτό βανίλια, για το σερβίρισμα

Μέθοδος

  1. Για τις βάφλες, προθερμάνετε μια συσκευή σε μέτρια ρύθμιση και προθερμάνετε το φούρνο στους 140C. Τοποθετήστε μια μεγάλη συρμάτινη σχάρα σε ένα ταψί και διατηρήστε τη ζεστή.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και την κρυσταλλική ζάχαρη. Χτυπάμε τα αυγά, το γάλα και το βούτυρο μέχρι να ενωθούν καλά.
  3. Ρίξτε λίγη από τη ζύμη στη μηχανή της βάφλας, κλείστε το καπάκι και μαγειρέψτε για πέντε λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανή. Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να εξαντληθεί το κουρκούτι. Διατηρούμε ζεστές τις βάφλες στο ταψί στο φούρνο.
  4. Για τη ζεστή σάλτσα σοκολάτας, λιώστε τη σοκολάτα σε ένα μπολ που τοποθετείται πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει.
  5. Σε ένα άλλο τηγάνι ζεσταίνουμε τη ζάχαρη και 100ml νερό, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφήνουμε να πάρει βράση.
  6. Ανακατέψτε το σιρόπι ζάχαρης στη σοκολάτα μέχρι να γίνει λεία και γυαλιστερή.
  7. Για τις τηγανητές μπανάνες, ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και μετά λιώνουμε μαζί το βούτυρο και τη ζάχαρη.
  8. Προσθέστε τις μπανάνες και τηγανίστε για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν παντού.
  9. Τοποθετούμε τις βάφλες σε ένα πιάτο και ρίχνουμε τη σάλτσα σοκολάτας και σερβίρουμε τις μπανάνες και το παγωτό από πάνω.

Καλή απόλαυση!

Διάβασε επίσης:

Το τσιζκέικ της Νέας Υόρκης με την γεμάτη γεύση!