Μια διαφορετική συνταγή για τραγανά τυροπιτάκια με λιωμένο τυρί μπρι και σπανάκι.
Υλικά
- 1 σακούλα κατεψυγμένο σπανάκι
- 1/4 φλιτζάνι φρέσκος άνηθος, ψιλοκομμένος
- 1-2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
- 2 κουταλάκια του γλυκού τριμμένο ξύσμα λεμονιού
- 1 κουταλιά της σούπας pepperoncini, ψιλοκομμένος
- 1 συσκευασία Brie, κομμένο σε κύβους
- 1 1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί γκούντα
- αλάτι και πιπέρι
- νιφάδες τσίλι
- 16-20 φύλλα κατεψυγμένη ζύμη φύλλου, ξεπαγωμένη
- 4 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
- 2 κουταλιές της σούπας σουσάμι
- Μέλι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 220°C και στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα. Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατεύουμε το σπανάκι, τον άνηθο, το σκόρδο, το ξύσμα λεμονιού, το pepperoncini, το brie, το gouda, τις νιφάδες τσίλι, αλάτι και πιπέρι.
Τοποθετήστε 1 φύλλο ζύμης φύλλου σε καθαρή επιφάνεια και διπλώστε το απαλά στη μέση σταυρωτά. Αλείψτε το φύλλο με λίγο ελαιόλαδο γύρω από τις άκρες. Στο κοντό άκρο της ζύμης, προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας από το μείγμα σπανάκι/μπρι. Διπλώστε τη μια γωνία του φύλλου πάνω από τη γέμιση για να σχηματιστεί ένα τρίγωνο. Συνεχίστε να διπλώνετε τη ζύμη, διατηρώντας την σε τριγωνικό σχήμα. Τοποθετήστε στο έτοιμο ταψί και επαναλάβετε για να κάνετε 12-16 ρολά.
Αλείψτε την κορυφή κάθε ρολού φύλλου με λιωμένο βούτυρο, μετά πασπαλίστε με σουσάμι και ψήστε για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν τα ρολά από πάνω. Σερβίρετε με μέλι και αλάτι.