Η τυρόπιτα είναι μια από τις πιο αγαπημένες παραδοσιακές συνταγές της ελληνικής κουζίνας. Η στριφτή τηγανιτή εκδοχή της, με το τραγανό φύλλο και την πλούσια γέμιση, είναι ιδανική για κάθε στιγμή της ημέρας, είτε ως πρωινό, είτε ως σνακ. Αν αγαπάς τις γεύσεις που συνδυάζουν την αλμυρότητα του τυριού με την τραγανή υφή του φύλλου, αυτή η συνταγή είναι για σένα!

Υλικά:

  • 500 γρ. φύλλο κρούστας
  • 300 γρ. φέτα (λιωμένη)
  • 150 γρ. τυρί φιλανδικό ή φρέσκο ανθότυρο
  • 1 αυγό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. πιπέρι
  • Ελαιόλαδο για τηγάνισμα

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μπολ, ανακάτεψε καλά τα τυριά με το αυγό, το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη γέμιση.
  2. Βάλε το φύλλο κρούστας μπροστά σου και άλειψε το με λίγο ελαιόλαδο. Κόψε το φύλλο σε λωρίδες περίπου 5 εκ. πλάτος.
  3. Στη μια άκρη κάθε λωρίδας φύλλου, βάλε μια κουταλιά από τη γέμιση και τυλίξτε το φύλλο σε ρολάκι. Στρίψε το ρολό ώστε να σχηματιστεί στρογγυλό σχήμα, σαν σαλιγκάρι.
  4. Σε ένα τηγάνι, ζέστανε αρκετό ελαιόλαδο και τηγάνισε τις τυρόπιτες μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές και χρυσαφένιες. Στράγγιξε τις σε χαρτί κουζίνας για να απορροφήσουν το περιττό λάδι.
  5. Σερβίρισε τις τυρόπιτες ζεστές και απόλαυσέ τις!

Συμβουλή: Μπορείς να προσθέσεις μυρωδικά όπως ρίγανη ή δυόσμο για να δώσεις μια επιπλέον γεύση στις τυρόπιτες.

Καλή απόλαυση!

Leave a Reply

Your email address will not be published.