Η τυρόπιτα είναι σταθερή αξία και αγαπημένη! Εδώ είναι ίσως η πιο νόστιμη και εύκολη συνταγή για τυρόπιτα με φύλλο, μαντζουράνα, μέλι και φιστίκι!
Υλικά
- 4 φύλλα ζαχαροπλαστικής
- 200γρ τυρί φέτα
- ½ ματσάκι μαντζουράνα, (10γρ.)
- 25γρ φιστίκια με κέλυφος ανάλατα
- μέλι, για σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Στρώνουμε ένα φύλλο σε μια βρεγμένη πετσέτα και αλείφουμε ελαφρά με ελαιόλαδο. Θρυμματίζουμε το ένα τέταρτο της φέτας στη μία πλευρά της ζύμης, αφήνοντας ένα κενό 3 εκ. γύρω από τις άκρες και μαζεύουμε πάνω από το ένα τέταρτο των φύλλων μαντζουράνας. Διπλώστε προσεκτικά το φύλλο, πιέστε τις άκρες για να σφραγιστούν και μετά διπλώστε ξανά στη μέση, πιέζοντας απαλά προς τα κάτω για να στερεωθεί. Αλείφουμε ελαφρά με ελαιόλαδο.
- Τοποθετούμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά με λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε το δέμα του φύλλου και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό και μετά μεταφέρουμε σε πιατέλα σερβιρίσματος. Εν τω μεταξύ, τρίψτε ή ψιλοκόψτε τα φιστίκια Αιγίνης. Περιχύνετε το πακέτο με μέλι και σκορπίζετε το ένα τέταρτο των φιστικιών. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα υλικά, σερβίροντας κάθε πακέτο μόλις είναι έτοιμο.
Καλή απόλαυση!
Διάβασε επίσης:
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;