Αν αγαπάς τα γλυκά με ιδιαίτερες γεύσεις και θέλεις να δοκιμάσεις κάτι νέο, το τσιζκέικ με ταχίνι και πορτοκάλι είναι η ιδανική επιλογή. Η κρεμώδης υφή του τυριού κρέμας σε συνδυασμό με την πλούσια γεύση του ταχινιού και την φρεσκάδα του πορτοκαλιού δημιουργούν έναν απολαυστικό συνδυασμό που θα κλέψει τις εντυπώσεις! Εύκολο στην εκτέλεση και γεμάτο θρεπτικά συστατικά, αυτό το τσιζκέικ είναι σίγουρα μια διαφορετική και πιο υγιεινή εκδοχή του παραδοσιακού.

Υλικά για τη βάση:

  • 200 γρ. μπισκότα τύπου digestive (ή μπισκότα βουτύρου)
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο

Υλικά για την κρέμα:

  • 400 γρ. τυρί κρέμα (όπως Philadelphia)
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 3 κ.σ. ταχίνι
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • Χυμός και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κ.γ. ζελατίνη σε σκόνη (ή 1 κ.σ. αγάρ-αγάρ)

Οδηγίες Εκτέλεσης:

  1. Για τη βάση: Θρυμματίζουμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο. Στη συνέχεια, στρώνουμε το μείγμα στον πάτο ενός ταψιού (ιδανικά με διάμετρο 20-22 εκ.) και το πιέζουμε καλά ώστε να σχηματίσουμε μια σταθερή βάση. Τοποθετούμε το ταψί στο ψυγείο για 15 λεπτά ώστε να σφίξει.
  2. Για την κρέμα: Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με το γιαούρτι, το ταχίνι, τη ζάχαρη, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, καθώς και τη βανίλια. Βάζουμε τη ζελατίνη σε λίγο νερό και την αφήνουμε για 5 λεπτά να “αντλήσει” το υγρό. Στη συνέχεια, τη διαλύουμε σε 50 ml ζεστού νερού και την προσθέτουμε στο μείγμα κρέμας. Ανακατεύουμε καλά μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και ομοιογενές.
  3. Ρίχνουμε την κρέμα πάνω από τη βάση των μπισκότων και αφήνουμε το τσιζκέικ στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή καλύτερα για όλη τη νύχτα, ώστε να σφίξει καλά.
  4. Σερβίρουμε το τσιζκέικ με λίγο επιπλέον ξύσμα πορτοκαλιού ή και με μέλι για extra γλυκύτητα!

Καλή απόλαυση!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.