Τα σοκολατένια τρουφάκια είναι “ένοχη” απόλαυση για μικρούς και μεγάλους και είναι δύσκολο να αντισταθείς όταν τα δεις μπροστά σου. Παρόλα αυτά, τις περιόδους που κάνεις δίαιτα πρέπει μάλλον να τα αποφεύγεις αν θες να δεις αποτελέσματα στη ζυγαριά σου! Γι’ αυτό, δοκίμασε τη συνταγή που ακολουθεί και φτιάξε τρουφάκια με αβοκάντο χωρίς ζάχαρη.
Υλικά για 40 τρουφάκια με αβοκάντο
2 ώριμα αβοκάντο
200 γρ. μαύρη κουβερτούρα
60 γρ. σκόνη άγλυκου κακάο
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα αβοκάντο, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα αλέθουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια πάστα. Σε μπεν μαρί λιώνουμε στη συνέχεια την κουβερτούρα και την ανακατεύουμε με την πάστα αβοκάντο μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Στη συνέχεια πλάθουμε περίπου 40 μικρά τρουφάκια. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το κακάο και περνάμε τα τρουφάκια γυρίζοντας τα με τα δάχτυλα μας.
Διαβάστε επίσης:
Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.