Αυτά τα τρομακτικά φιδάκια τυριού είναι τέλεια για μικρά φαντάσματα και καλικάντζαρους στο Halloween. Μπορείτε να τα ψήσετε την προηγούμενη μέρα και να τα αποθηκεύσετε σε αεροστεγές δοχείο μέχρι να τα χρειαστείτε.
Υλικά
- 350g συσκευασία έτοιμη σφολιάτα
- αλεύρι, για το πασπάλισμα
- 1 αυγό ελευθέρας βοσκής
- 20g ώριμο τυρί Cheddar
- 3 κουταλιές της σούπας παπαρουνόσπορο ή σουσάμι
- 1 κουταλιά της σούπας σπόρους κολοκύθας
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και στρώνουμε ένα ταψί 35cm x 25cm με χαρτί ψησίματος.
- Ξετυλίξτε τη σφολιάτα σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, με τη κοντή άκρη μπροστά σας.
- Χτυπάμε το αυγό σε ένα μικρό μπολ και, στη συνέχεια, αλείφουμε ελεύθερα όλη τη ζύμη. Τρίβουμε ψιλά το τυρί και πασπαλίζουμε με τον παπαρουνόσπορο.
- Κόψτε προσεκτικά τη ζύμη σε 12 μακριές λωρίδες και στρίψτε κάθε κομμάτι σε μια σπείρα, τοποθετώντας το στο έτοιμο φύλλο ψησίματος καθώς προχωράτε.
- Ισιώνετε και τις δύο άκρες κάθε λωρίδας για να κάνετε ένα κεφάλι και μια ουρά και μετά διακοσμήστε με τους σπόρους κολοκύθας για να φτιάξετε μάτια και γλώσσα.
- Δοκιμάστε να διαμορφώσετε και να λυγίσετε μερικές από τις λωρίδες για να κάνετε τα φίδια να φαίνονται σαν να γλιστρούν!
- Μεταφέρετε προσεκτικά το ταψί στο φούρνο και ψήνετε για 12 λεπτά ή μέχρι να γίνει τραγανό και χρυσαφί.
Καλή απόλαυση!
Διάβασε επίσης:
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;