Αυτός ο πέρα για πέρα ελληνικός τρόπος να μαγειρέψουμε τον μπακαλιάρο θα γεμίσει την κουζίνα μας με γεύσεις. Μπακαλιάρος λεμονάτος, τραγανός και λαχταριστός, με έντονη γεύση. Μερικά μεσογειακά μυρωδικά, λεμόνι και σκόρδο θα κάνουν τα μαγικά τους στην γεύση. Δείτε πως θα τον φτιάξουμε;
Τι θα χρειαστείτε για τον τραγανό μπακαλιάρο;
- 4-6 κομμάτια φιλέτο μπακαλιάρου
- 5 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- λίγα φύλλα φρέσκου μαϊντανού
Σάλτσα λεμονιού
- 5 κουταλιές της σούπας χυμός λεμόνι
- 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
Για το κουρκούτι
- 1/3 φλιντζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλιά του γλυκού κόλιανδρος
- 3/4 του γλυκού γλυκιά πάπρικα
- 3/4 του γλυκού κύμινο
- 3/4 του γλυκού αλάτι
- 1/2 του γλυκού πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°.
- Αναμιγνύετε τον χυμό λεμόνι με το ελαιόλαδο και το λιωμένο βούτυρο σε ένα μπολ.
- Σε ένα άλλο μπολ ρίξτε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις μαζί με τα μπαχαρικά και το αλατοπίπερο.
- Βουτήξτε κάθε φιλέτο μπακαλιάρου πρώτα στο μείγμα με το λεμόνι και μετά στο μείγμα με το αλεύρι. Ό,τι μείνει από το μείγμα λεμόνι κρατήστε το για το τέλος.
- Ζεστάνετε 2 κουταλιές της σούπας σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα φιλέτα του ψαριού και μαγειρέψτε τα για 2 λεπτά την κάθε μεριά. Αφαιρέστε από την φωτιά.
- Ρίξτε την υπόλοιπη σάλτσα λεμονιού και το σκόρδο.
- Ψήστε στον φούρνο για περίπου 10 λεπτά. Ρίξτε από πάνω λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
- Ο λεμονάτος μπακαλιάρος είναι έτοιμος! Μπορείτε να τον απολαύσετε με ρύζι και μία χωριάτικη σαλάτα! Ό,τι απομείνει μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για 2-3 μέρες.