Δοκιμάστε να μαγειρέψετε αυτό το νόστιμο κοτόπουλο με σκόρδο. Πρόκειται για μια πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή που θα ενθουσιάσει τα παιδιά αλλά και τους μεγαλύτερους.
Υλικά
4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου χωρίς πέτσα
4 φέτες πολύσπορο ψωμί
2 σκελίδες σκόρδο
1 λεμόνι
ελαιόλαδο
10 γρ. ρόκα
Εκτέλεση
Χτυπήστε τα φιλέτα, για να αποκτήσουν πάχος 1 εκ. Βάλτε το ψωμί και τις σκελίδες του σκόρδου στο μπλέντερ και χτυπήστε τα μέχρι να γίνουν τρίμμα. Ρίξτε το τρίμμα πάνω από το κοτόπουλο και πανάρετε καλά, ώστε να καλυφθούν και οι δύο πλευρές. Βάλτε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε λίγο ελαιόλαδο και τηγανίστε τα φιλέτα για 3 λεπτά την κάθε πλευρά μέχρι να γίνουν τραγανά. Μόλις γίνουν μπορείτε να τα κόψετε σε κομμάτια. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Τέλος, γαρνίρετε με τη ρόκα και σερβίρετε με φέτες λεμονιού.
Δείτε επίσης: Σπιτική πίτσα με πέστο
Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.