Χοιρινό με πατάτες στον φούρνο… Αυτή η συνταγή συνδυάζει τον πλούτο του χοιρινού με τις γήινες γεύσεις του σκόρδου και την ανακουφιστική υφή της ψητής πατάτας. Ετοιμαστείτε να χαροποιήσετε τις αισθήσεις σας με αυτήν την εύκολη συνταγή που υπόσχεται να είναι πιο ευχάριστη στο πλήθος σε κάθε συγκέντρωση.
Υλικά:
- 500 γρ χοιρινό φιλέτο
- 600 γρ πατάτες baby
- 5 σκελίδες σκόρδο
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι
- 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
- Αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες:
- Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 200°C.
- Ετοιμάστε το χοιρινό φιλέτο κόβοντας το περιττό λίπος και κόβοντάς το σε μενταγιόν πάχους περίπου 2 cm. Αφήνω στην άκρη.
- Πλένουμε καλά τις πατάτες baby και τις κόβουμε στη μέση ή στα τέταρτα, ανάλογα με το μέγεθός τους, για να ψηθούν ομοιόμορφα.
- Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τις σκελίδες σκόρδου.
- Σε ένα μικρό μπολ, συνδυάστε το ελαιόλαδο, τη σάλτσα σόγιας, το μέλι, το αποξηραμένο θυμάρι, την πάπρικα και το ψιλοκομμένο σκόρδο. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά.
- Τοποθετούμε τα χοιρινά μενταγιόν σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης και τα περιχύνουμε με τη μαρινάδα. Χρησιμοποιήστε τα χέρια ή τις λαβίδες σας για να εξασφαλίσετε ότι όλα τα κομμάτια είναι ομοιόμορφα επικαλυμμένα. Αφήστε το χοιρινό να μαριναριστεί για τουλάχιστον 15 λεπτά για να απορροφήσει τις γεύσεις.
- Όσο μαρινάρεται το χοιρινό, στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα. Τοποθετήστε τις κομμένες στη μέση ή κομμένες πατάτες baby στο ταψί, φροντίζοντας να απλωθούν σε μία στρώση.
- Περιχύνετε τις πατάτες με μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και τις πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι για γεύση. Τα ανακατεύετε απαλά να αλείψουν ομοιόμορφα με το λάδι και το καρύκευμα.
- Τοποθετήστε τα μαριναρισμένα χοιρινά μενταγιόν πάνω από τις πατάτες, φροντίζοντας να είναι ομοιόμορφα τοποθετημένα.
- Τοποθετήστε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο και ψήστε για περίπου 20-25 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το χοιρινό και οι πατάτες να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές. Για να ελέγξετε αν το χοιρινό είναι έτοιμο, τοποθετήστε ένα θερμόμετρο κρέατος στο παχύτερο μέρος ενός μενταγιόν. θα πρέπει να δείχνει 63°C.
- Μόλις ψηθεί, βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε το χοιρινό και τις πατάτες να ξεκουραστούν για λίγα λεπτά.
- Σερβίρετε το τραγανό χοιρινό σκόρδο μαζί με τις χρυσαφένιες πατάτες και γαρνίρετε με φρέσκα μυρωδικά όπως μαϊντανό ή δεντρολίβανο για μια επιπλέον νότα φρεσκάδας. Απολαμβάνω!
Είτε πρόκειται για ένα ζεστό οικογενειακό δείπνο είτε για μια ειδική περίσταση, αυτή η συνταγή με τραγανό χοιρινό και χρυσές πατάτες θα γίνει σίγουρα η αγαπημένη.
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;
τρομερή συνταγή. την έκανε η γυναίκα μου και ήταν νοστιμότατη.