Η μηλόπιτα είναι ένα από τα αγαπημένα μας γλυκά. Μήλα βρίσκουμε παντού, ειδικά αυτήν την εποχή. Με την συνταγή που σας έχουμε, θα φτιάξετε τραγανή μηλόπιτα με πολύ εύκολο τρόπο. Δείτε αναλυτικά τα βήματα:
Τι θα χρειαστείτε για την τραγανή μηλόπιτα
- 1/4 της κούπας βούτυρο
- 3/4 της κούπας ζάχαρη άχνη
- 1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 2 βανίλιες
- 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- μισή κουταλιά του γλυκού αλάτι
- 1 αυγό
- 1 κόκκινο μήλο σε φέτες
- μισή κούπα τριμμένα καρύδια
Για την καραμέλα (προαιρετικά)
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- μισή κούπα καστανή ζάχαρη
- 2 κουταλιές της σούπας πλήρες γάλα
Εκτέλεση της συνταγής
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς.
- Σε μέτρια φωτιά λιώστε το βούτυρο σε ένα σκεύος. Με μία ξύλινη κουτάλα, προσθέστε την ζάχαρη άχνη και ανακατεύετε αργά μέχρι να λιώσει. Προσθέστε τις βανίλιες και συνεχίστε να ανακατεύετε.
- Σε ένα μπολ βάλτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
- Όταν η ζάχαρη με το βούτυρο γίνουν ομοιόμορφα μείγμα, ρίξτε το αυγό. Αποσύρετε από την φωτιά και όταν κρυώσει, προσθέστε στο αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι να γίνουν ζύμη.
- Τελευταία προσθέστε τα μήλα και τα καρύδια.
- Βουτυρώστε ένα ταψί και απλώστε ομοιόμορφα τη ζύμη.
- Ψήστε για 30 λεπτά μέχρι να αποκτήσει χρυσαφένιο χρώμα η ζύμη.
- Όσο η ζύμη ψήνεται, μπορείτε να ετοιμάσετε εάν θέλετε την καραμέλα. Βάλτε τα υλικά σε ένα τηγάνι μέχρι να βράσουν. Βράστε σε μέτρια φωτιά και ανακατέψτε για ένα λεπτό. Αφαιρέστε από την φωτιά και αφήστε την στην άκρη.
- Όταν βγάλετε την τραγανή μηλόπιτα από τον φούρνο, περιμένετε 5 λεπτά να κρυώσει λίγο και ρίξτε την καραμέλα. Αντί για καραμέλα μπορείτε να γαρνίρετε με ότι θέλετε (π.χ. μαρμελάδα ή παγωτό) ή και καθόλου.