Αν ψάχνεις έναν εύκολο και γευστικό τρόπο να απολαύσεις αυγά, αυτές οι τραγανές τορτίγιες είναι η ιδανική επιλογή. Με απλά υλικά και άρωμα από τη Μεσόγειο, θα γίνουν το αγαπημένο σου σνακ ή γεύμα!

Υλικά

  • 6 αυγά ελευθέρας βοσκής
  • 1 κ.σ. αποξηραμένος μαϊντανός
  • 1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. μαύρο πιπέρι
  • Λίγο λάδι για το τηγάνισμα
  • 6 μικρές τορτίγιες
  • 85 γρ. (3 oz) μαύρες ελιές σε φέτες (στραγγισμένο βάρος από βαζάκι 185 γρ.)
  • 100 γρ. (3½ oz) φρέσκα, κατεψυγμένα ή κονσερβοποιημένα μανιτάρια σε φέτες (προαιρετικά)
  • 6 κ.γ. πάστα λιαστής ντομάτας

Εκτέλεση

  1. Σπάσε τα αυγά σε ένα μπολ και πρόσθεσε τον μαϊντανό, τη σκόνη σκόρδου, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακάτεψε καλά.
  2. Ζέστανε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίξε δύο κουταλιές λάδι. Ετοίμασε τις τορτίγιες διαχωρίζοντάς τες.
  3. Βάλε τις ελιές σε ένα μπολ και, αν χρησιμοποιείς μανιτάρια, σε ένα άλλο. Ρίξε 3 κ.σ. από το μείγμα αυγών στο τηγάνι. Τα αυγά πρέπει να τσιτσιρίζουν – αν όχι, ανέβασε τη θερμοκρασία.
  4. Πασπάλισε λίγες φέτες ελιάς και μανιταριών πάνω στο υγρό μείγμα αυγών.
  5. Άλειψε μια τορτίγια με 1 κ.γ. πάστα λιαστής ντομάτας και τοποθέτησέ τη πάνω στο αυγό με την πλευρά της πάστας προς τα κάτω.
  6. Με την πλάτη μιας σπάτουλας, πίεσε ελαφρώς την τορτίγια για να κολλήσει το αυγό. Μαγείρεψε για 30 δευτερόλεπτα και γύρισέ τη για άλλα 30 δευτερόλεπτα ώστε να ζεσταθεί.
  7. Βγάλε την τορτίγια/αυγό σε ένα πιάτο. Τύλιξέ την όταν είναι αρκετά δροσερή για να την πιάσεις. Επανάλαβε με τις υπόλοιπες τορτίγιες μέχρι να τελειώσουν τα αυγά. Σέρβιρε.

Tip: Αυτές οι τορτίγιες είναι τέλειες για πρωινό, brunch ή ακόμα και για ένα ελαφρύ βραδινό γεύμα! Προσαρμόσέ τις στα δικά σου γούστα με περισσότερα λαχανικά ή μυρωδικά!

Καλή απόλαυση!

Leave a Reply

Your email address will not be published.