Αυτά τα παραδοσιακά πασχαλινά μπισκότα είναι γεμάτα με σταφίδες και μπαχαρικά πριν κοπούν σε χαριτωμένα πασχαλινά σχήματα.
Συστατικά
- 110gr βούτυρο, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
- 110gr άχνη ζάχαρη, συν επιπλέον για πασπάλισμα
- 1 αυγό ελευθέρας βοσκής χωρισμένο
- 225gr απλό αλεύρι, κοσκινισμένο, συν επιπλέον για το ξεσκόνισμα
- καλή πρέζα ανάμεικτο μπαχαρικό
- 55gr σταφίδες
- 30gr ζαχαρωμένη φλούδα
- 3 κουταλιές της σούπας γάλα
Μέθοδος
- Προθερμαίνουμε το φούρνο 170C/150C Ανεμιστήρας. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα.
- Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μαζί σε ένα μπολ μέχρι να αφρατέψουν. Χτυπάμε τον κρόκο του αυγού μέχρι να ενωθεί καλά.
- Διπλώστε το αλεύρι στο μείγμα και στη συνέχεια ανακατέψτε το ανάμεικτο μπαχαρικό, τα φραγκοστάφυλα και την ζαχαρωμένη φλούδα. Ρίξτε αρκετό γάλα για να σχηματιστεί μια σφιχτή ζύμη.
- Ανοίγουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και κόβουμε τα μπισκότα με αυλακωτούς και πασχαλινούς κόφτες. Τοποθετούμε στο ταψί και ψήνουμε για 10 λεπτά.
- Βγάζετε τα μπισκότα από το φούρνο, αλείφετε με το ασπράδι, πασπαλίζετε με ζάχαρη και τα αφήνετε στο φούρνο για 5-10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
- Βγάζουμε τα μπισκότα από το ταψί και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν σε μια σχάρα.
Καλή επιτυχία!
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;