Αν είσαι λάτρης της σοκολάτας και αγαπάς τα φουντούκια, αυτή η τούρτα είναι η απόλυτη γευστική εμπειρία που δεν πρέπει να χάσεις! Συνδυάζει την πλούσια γεύση της σοκολάτας με την τραγανή υφή και το άρωμα του φουντουκιού, δημιουργώντας έναν ακαταμάχητο συνδυασμό. Είτε ετοιμάζεις κάτι για μια ιδιαίτερη περίσταση, είτε απλά θέλεις να κακομάθεις τον εαυτό σου και τους αγαπημένους σου, αυτή η τούρτα είναι ιδανική.

Υλικά

Για το κέικ:

  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. κουβερτούρα σοκολάτας
  • 100 γρ. φουντούκια, καβουρδισμένα και αλεσμένα
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. βανίλια
  • 150 ml γάλα

Για τη γέμιση:

  • 250 γρ. πραλίνα φουντουκιού
  • 200 ml κρέμα γάλακτος

Για το γλάσο:

  • 200 γρ. κουβερτούρα σοκολάτας
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ. φουντούκια, χοντροκομμένα για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

  1. Προετοιμασία του κέικ: Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C. Σε ένα κατσαρολάκι, λιώσε την κουβερτούρα και το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφήσέ το στην άκρη να κρυώσει λίγο.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτύπησε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Πρόσθεσε το λιωμένο μίγμα σοκολάτας και συνέχισε το χτύπημα.
  3. Κοσκίνισε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και πρόσθεσέ τα στο μείγμα. Πρόσθεσε τα αλεσμένα φουντούκια, τη βανίλια και το γάλα, και ανακάτεψε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη.
  4. Ρίξε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ και ψήσε για 35-40 λεπτά, μέχρι να βγει καθαρή η οδοντογλυφίδα. Άφησε το κέικ να κρυώσει εντελώς πριν το κόψεις στη μέση για τη γέμιση.
  5. Προετοιμασία της γέμισης: Χτύπησε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί. Ανακάτεψε την πραλίνα φουντουκιού με τη σαντιγί μέχρι να ενσωματωθούν. Άλειψε τη γέμιση ανάμεσα στα δύο κομμάτια του κέικ.
  6. Προετοιμασία του γλάσου: Λιώσε την κουβερτούρα με την κρέμα γάλακτος σε μπεν μαρί μέχρι να γίνει λείο το γλάσο. Άφησέ το να κρυώσει ελαφρώς και άλειψέ το πάνω από την τούρτα.
  7. Πασπάλισε την τούρτα με τα χοντροκομμένα φουντούκια και άφησέ την να κρυώσει καλά πριν τη σερβίρεις.

Καλή απόλαυση!

Διάβασε επίσης:

Η πιο εύκολη τούρτα σοκολάτας