Το Kunefe είναι ένα γλυκό τουρκικό επιδόρπιο που φτιάχνεται με τριμμένη ζύμη φύλλου και γέμιση γλυκού τυριού. Ακολουθεί μια συνταγή που μπορείτε να δοκιμάσετε να φτιάξετε στο σπίτι:
Συστατικά:
- 1 κιλό ζύμη kadayif ή τριμμένη ζύμη phyllo
- 1 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
- 2 φλιτζάνια γλυκό τυρί (όπως Nabulsi ή Akkawi)
- 1/2 φλιτζάνι απλό σιρόπι (ή για γεύση)
- 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης (προαιρετικά)
- 1/4 φλιτζάνι καρύδια ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
Οδηγίες:
- Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 175°C.
- Αλείφουμε ένα στρογγυλό ταψί 23 εκ. με βούτυρο.
- Παίρνουμε τη ζύμη κανταΐφ και τη χωρίζουμε σε λεπτές κορδόνια. Απλώστε τα μισά κορδόνια στον πάτο του έτοιμου πιάτου, φροντίζοντας να τα πιέσετε καλά.
- Ανακατεύουμε το τυρί και το σιρόπι μαζί και απλώνουμε το μισό μείγμα πάνω από τα κορδόνια κανταΐφ.
- Καλύπτουμε το μείγμα τυριών με τα υπόλοιπα κορδόνια κανταΐφ, πιέζοντάς τα ξανά προς τα κάτω.
- Απλώνουμε από πάνω το υπόλοιπο μείγμα τυριών και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης και καρύδια αν θέλουμε.
- Αλείφουμε την κορυφή με λιωμένο βούτυρο.
- Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η κορυφή.
- Αφήστε το να κρυώσει για λίγα λεπτά πριν το κόψετε σε φέτες και το σερβίρετε.
Μπορείτε να το σερβίρετε ζεστό ή κρύο. Απολαύστε το σπιτικό σας kunefe!
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;