Αυτή η έξυπνη συνταγή για τοστ χρησιμοποιεί ελαφρώς μπαγιάτικο ψωμί, το τελευταίο κομμάτι τυρί και το τελείωμα μιας πέστο. Γρήγορο, εύκολο και σούπερ ικανοποιητικό ειδικά για πρωινό.
Συστατικά
- 1 κουταλάκι του γλυκού πέστο
- 2 φέτες ψωμί
- 40g τυρί, όπως τσένταρ ή μοτσαρέλα, τριμμένο ή κομμένο σε φέτες
- 1 μέτρια ντομάτα, κομμένη σε λεπτές φέτες
- φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- σαλάτα, για σερβίρισμα
Μέθοδος
- Απλώστε τη πέστο πάνω από το ψωμί και, στη συνέχεια, προσθέστε τη μία φέτα με το τυρί και την ντομάτα. Αλέστε λίγο μαύρο πιπέρι και στρώστε τα δύο κομμάτια ψωμιού μαζί.
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και χαμηλώνουμε το σάντουιτς στο τηγάνι με μια σπάτουλα. Μαγειρέψτε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά για 3 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η κάτω πλευρά του ψωμιού και το τυρί να αρχίσει να λιώνει. Αναποδογυρίστε το τοστ και μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά ακόμη ή μέχρι να ροδίσουν και οι δύο πλευρές και να λιώσει τελείως το τυρί.
- Βγάζουμε από το τηγάνι, κόβουμε στη μέση και σερβίρουμε ζεστό, με σαλάτα.
Καλή απόλαυση!
Διάβασε επίσης:
Το τοστ στα άλλα σπίτια είναι πάντα νοστιμότερο! Δείτε γιατί!
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;