Αυτή η υγιεινή σαλάτα με ζυμαρικά και τόνο είναι ιδανική για το γεύμα, το δείπνο, ή ακόμη και για το κολατσιό στο σχολείο. Γεμάτη πρωτεΐνη, φυτικές ίνες και γεύση, είναι ελαφριά αλλά χορταστική. Ετοιμάζεται εύκολα και μπορεί να αποθηκευτεί σε πακέτο για να απολαύσεις το φαγητό σου όπου κι αν βρίσκεσαι!

Υλικά:

  • 200 γρ. ζυμαρικά ολικής άλεσης (π.χ. φουσίλι ή πένες)
  • 1 κονσέρβα τόνου σε νερό (160 γρ.), στραγγισμένος
  • 1 φλιτζάνι ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1/2 αγγούρι, κομμένο σε κύβους
  • 1/4 κόκκινο κρεμμύδι, λεπτοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι καλαμπόκι (προαιρετικά)
  • 1/4 φλιτζάνι ελιές χωρίς κουκούτσι, κομμένες σε ροδέλες
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Ντιζόν
  • Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός

Εκτέλεση:

  1. Βράσε τα ζυμαρικά: Σε μία μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου μέχρι να γίνουν al dente. Στραγγίζεις τα ζυμαρικά και τα ξεπλένεις με κρύο νερό για να κρυώσουν.
  2. Ετοίμασε τα λαχανικά: Κόψε τα ντοματίνια, το αγγούρι και το κρεμμύδι. Εάν χρησιμοποιείς καλαμπόκι και ελιές, τα προσθέτεις επίσης στο μείγμα.
  3. Συνδύασε τα υλικά: Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακάτεψε τα ζυμαρικά, τον τόνο, τα ντοματίνια, το αγγούρι, το κρεμμύδι, το καλαμπόκι και τις ελιές.
  4. Φτιάξε το ντρέσινγκ: Σε ένα μικρό μπολ, χτύπα ελαφρά το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι.
  5. Ανακάτεψε: Πρόσθεσε το ντρέσινγκ στη σαλάτα και ανακάτεψε απαλά μέχρι να καλυφθούν όλα τα υλικά. Πασπάλισε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
  6. Σέρβιρε ή αποθήκευσε: Η σαλάτα είναι έτοιμη να σερβιριστεί αμέσως ή μπορεί να αποθηκευτεί σε πακέτο για αργότερα. Ιδανική για το σχολείο ή τη δουλειά.

Καλή απόλαυση!

Διάβασε επίσης:

Απίθανη τονοσαλάτα με λαχανικά και μυρωδικά