Αυτή η γρήγορη και εύκολη τοματόσουπα με ζυμαρικά βασίζεται σε ένα ιταλικό κλασικό: Pasta e ceci. Εάν έχετε φρέσκα μυρωδικά, πασπαλίστε μια μικρή χούφτα πάνω από κάθε μπολ σούπας πριν τη σερβίρετε. Ο πλατύφυλλος μαϊντανός, ο βασιλικός και το φασκόμηλο θα κάνουν θαύματα.
Υλικά
- 1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, συν έξτρα
- 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες
- 400γρ ρεβίθια
- 400 γρ ντομάτες κονσέρβας ψιλοκομμένες
- 400ml ζωμό κοτόπουλου
- 50g ζυμαρικά σε μικρό μέγεθος
- φρεσκοτριμμένο αλάτι και μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το σκόρδο σε μια μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι το σκόρδο να μαλακώσει και μόλις αρχίσει να ροδίζει. Στραγγίζουμε τα ρεβίθια και ανακατεύουμε μαζί με άφθονο αλάτι και πιπέρι.
- Προσθέστε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, το ζωμό κοτόπουλου και τα μικρά ζυμαρικά. Αφήνουμε να πάρει βράση και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά μέχρι να σιγοβράσει η σούπα.
- Μαγειρέψτε τη σούπα για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα ζυμαρικά.
- Ελέγξτε το καρύκευμα και σερβίρετε στο τέλος με μια γενναιόδωρη δόση ελαιόλαδο.
Καλή απόλαυση!
Διάβασε επίσης:
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;