Το σούσι έχει φανατικούς θαυμαστές και πολλές φορές φαίνεται πολύ δύσκολο να το φτιάξουμε μένες μας. Κι όμως, δεν είναι δύσκολο αλλά πολύ απλό και μπορείτε να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας!

Συστατικά:

  • 3 φλιτζάνια ρύζι σούσι
  • 4 φλιτζάνια νερό
  • 1/4 φλιτζάνι ξύδι ρυζιού
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 6 φύλλα nori φύκια
  • Γεμίσεις της επιλογής σας (όπως ωμό ψάρι, αβοκάντο, αγγούρι κ.λπ.)

Κατευθύνσεις:

  1. Ξεπλύνετε το ρύζι με νερό μέχρι το νερό να τρέξει καθαρό.
  2. Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζουμε το ρύζι και το νερό να βράσουν. Μειώστε τη φωτιά στο χαμηλό και σκεπάστε το τηγάνι με ένα καπάκι που εφαρμόζει σφιχτά. Σιγοβράζουμε για 18 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να απορροφηθεί το νερό.
  3. Σε μια μικρή κατσαρόλα, συνδυάστε το ξύδι ρυζιού, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ζεσταίνουμε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και το αλάτι.
  4. Μόλις ψηθεί το ρύζι, το μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το μείγμα με το ξύδι. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να κρυώσει.
  5. Τοποθετήστε ένα φύλλο nori, με γυαλιστερή πλευρά προς τα κάτω, σε ένα χαλάκι σούσι από μπαμπού ή ένα φύλλο πλαστικής μεμβράνης.
  6. Απλώστε ένα λεπτό στρώμα ρυζιού πάνω από το nori, αφήνοντας ένα περίγραμμα 1/2 ίντσας στην κορυφή.
  7. Τοποθετήστε τις γεμίσεις της επιλογής σας σε μια γραμμή κατά μήκος του κέντρου του ρυζιού.
  8. Τυλίξτε το σούσι μακριά από εσάς, χρησιμοποιώντας το χαλάκι από μπαμπού ή πλαστική μεμβράνη για να διαμορφώσετε το ρολό.
  9. Χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό μαχαίρι για να κόψετε το σούσι σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς.
  10. Σερβίρουμε με σάλτσα σόγιας και wasabi.

Καλή απόλαυση!