Αυτό είναι ένα κατάλληλο εορταστικό twist σε ένα κλασικό αφρώδες κοκτέιλ, το γαλλικό 75. Για αυτή τη συνταγή, θα χρειαστείτε ένα ποτήρι κουπέ.
Συστατικά
- 50ml τζιν
- 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
- 1 γενναιόδωρη κουταλιά της σούπας σιρόπι κερασιού μαρασκίνο από το βάζο
- αφρώδες κρασί, παγωμένο, για συμπλήρωμα
- πάγος
- 1 κεράσι μαρασκίνο, για γαρνίρισμα
Μέθοδος
Τοποθετήστε ένα ποτήρι κουπέ στην κατάψυξη για 5 λεπτά. Ρίξτε το τζιν, το χυμό λεμονιού και το σιρόπι σε ένα σέικερ κοκτέιλ γεμάτο με μια χούφτα πάγο και ανακινήστε. Σουρώνουμε στο ποτήρι κουπέ και συμπληρώνουμε με τον αφρώδες κρασί. Γαρνίρουμε με το κεράσι και σερβίρουμε.
Καλές γιορτές!
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;