Ένα γλυκό του κουταλιού κεράσι είναι μια νόστιμη και κλασική επιλογή για το καλοκαιρινό σας τραπέζι. Η φρεσκάδα και η γλυκιά οξύτητα των κερασιών συνδυάζονται αρμονικά με το αφράτο και απαλό παγωτό, προσφέροντας μια απολαυστική εμπειρία που θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Υλικά (για περίπου 4 μερίδες):

  • 500γρ φρέσκα κεράσια (χωρίς κουκούτσια και σπόρους)
  • 100γρ ζάχαρη
  • 1 κ.σ. κορνφλάουρ
  • 1 κ.σ. νερό
  • 1 κ.σ. λεμόνι (χυμός)
  • Εκλεκτό παγωτό βανίλια για σερβίρισμα (προαιρετικά)

Οδηγίες:

  1. Πλύνετε καλά τα κεράσια και αφαιρέστε τα κουκούτσια και τους σπόρους. Το καλύτερο είναι να χρησιμοποιήσετε φρέσκα κεράσια για να απολαύσετε την πλούσια γεύση τους.
  2. Σε ένα μικρό τηγάνι, ανακατέψτε τα κεράσια με τη ζάχαρη και το νερό και βάλτε το σε μέτρια φωτιά.
  3. Ανακατεύετε συχνά μέχρι να βράσουν τα κεράσια και η ζάχαρη να λιώσει, δημιουργώντας ένα γλυκό σιρόπι. Συνεχίστε να βράζετε για περίπου 5 λεπτά, ώσπου τα κεράσια να μαλακώσουν ελαφρά.
  4. Ανακατέψτε το κορνφλάουρ με τον χυμό λεμονιού σε ένα μπολ, δημιουργώντας μια λεία πάστα.
  5. Προσθέστε την πάστα κορνφλάουρ στα κεράσια και ανακατέψτε καλά για να συνδέσετε το σιρόπι.
  6. Συνεχίστε το μαγείρεμα για άλλα 2-3 λεπτά μέχρι να δείτε το γλυκό να πήρε μια ελαφρά πηχτή υφή. Μην μαγειρεύετε υπερβολικά για να μην χάσουν την διαφάνεια τους τα κεράσια.
  7. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήστε το γλυκό να κρυώσει λίγο.
  8. Σερβίρετε το γλυκό του κουταλιού με κεράσι σε μικρά μπολ ή πιάτα. Μπορείτε να συνοδεύσετε το γλυκό με μια μπάλα παγωτού βανίλια πάνω από κάθε μερίδα για μια λαχταριστή αντίθεση θερμοκρασιών.

Καλή επιτυχία!

Διάβασε επίσης:

Θρεπτική σαλάτα με κόκκινα φασόλια