Για το τηγανητό καλαμπόκι χρησιμοποιήστε τους κόκκους από φρέσκο καλαμπόκι – ή κατεψυγμένο καλαμπόκι για να εξοικονομήσετε χρόνο – για αυτό το απλό συνοδευτικό πιάτο. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τις κόκκινες πιπεριές τσίλι με ψιλοκομμένη πιπεριά για να το κάνετε πιο κατάλληλο για μικρά παιδιά.

Συστατικά

  • 275g φρέσκο γλυκό καλαμπόκι, ή κατεψυγμένο καλαμπόκι
  • 1½ κουταλιά της σούπας αραχιδέλαιο ή φυτικό λάδι
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι, για γεύση
  • 2 μεγάλες κόκκινες πιπεριές τσίλι, χωρίς σπόρους, ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 50ml ζωμό χορταρικών ή κοτόπουλου

Μέθοδος

  1. Αν το καλαμπόκι είναι φρέσκο, κόψτε τους κόκκους από τον κόμπο. Εάν χρησιμοποιείτε κατεψυγμένο καλαμπόκι, βγάλτε το κατεψυγμένο καλαμπόκι για πέντε δευτερόλεπτα σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό και στραγγίστε το.
  2. Ζεσταίνετε ένα γουόκ ή ένα μεγάλο τηγάνι μέχρι να ζεσταθεί. Προσθέστε το λάδι, το αλάτι, το καλαμπόκι και τις πιπεριές τσίλι και τηγανίστε για ένα λεπτό. Προσθέστε το πιπέρι, τη ζάχαρη και το ζωμό κοτόπουλου και συνεχίστε το μαγείρεμα για τρία λεπτά. Σερβίρετε αμέσως.

Καλή απόλαυση!

Διάβασε επίσης:

Leave a Reply

Your email address will not be published.