Τηγανίτες με φρούτα μπορούν να σερβιριστούν για πρωινό ή ως σνακ μετά το σχολείο. Τα παιδιά μπορούν να ανακατέψουν το κουρκούτι και να προσθέσουν λαχανικά ή φρούτα, αλλά είναι καλύτερο για έναν ενήλικα να τηγανίζει για να μην έρθει το παιδί σε επαφή με την καυτή εστία.
Συστατικά
- 200gr αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (λευκό ή ολικής αλέσεως)
- 2 αυγά
- 150ml γάλα
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο, για το μαγείρεμα
- 2 μπανάνες, κομμένες σε φέτες ή 2 μεγάλα μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε δαχτυλίδια 1 cm ή μια χούφτα κατεψυγμένα μαλακά φρούτα
- ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη άχνη
Μέθοδος
- Παιδική δουλειά: Κοσκινίστε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ.
- Παιδική δουλειά: Χτυπήστε απαλά το αυγό στην επιφάνεια εργασίας για να το σπάσει. Ανοίξτε το αυγό πάνω από ένα μικρό μπολ. Τραβήξτε έξω τυχόν κομμάτια από το κέλυφος που έχουν πέσει μέσα στο μπολ. (Πλύντε τα χέρια σας μετά το χειρισμό των αυγών.)
- Παιδική δουλειά: Προσθέστε τα αυγά και λίγο από το γάλα στο κοσκινισμένο αλεύρι και ανακατέψτε με σύρμα ή πιρούνι. Προσθέστε λίγο-λίγο το υπόλοιπο γάλα, ανακατεύοντας όσο μπορείτε για να φύγουν τυχόν σβώλοι. Αφήστε το μείγμα να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά.
- Παιδική δουλειά: Ανακατέψτε απαλά τα φρούτα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Βουτήξτε τα δαχτυλίδια μήλου στο κουρκούτι ώστε να επικαλυφθούν και από τις δύο πλευρές. Προσοχή – είναι εύθραυστα!
- Δουλειά ενηλίκων: Λιώστε ένα κουταλάκι του γλυκού βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Δουλειά ενηλίκων: Ρίξτε προσεκτικά τέσσερις μεγάλες κουταλιές από το κουρκούτι για τηγανίτα στο τηγάνι, φροντίζοντας να αφήσετε χώρο γύρω από κάθε κουταλιά καθώς οι τηγανητές με αλείμμα μαγειρεύονται. Τα δαχτυλίδια μήλου θα κάνουν από μία τηγανιά το καθένα.
- Δουλειά ενηλίκων: Μαγειρέψτε για 3-4 λεπτά από τη μία πλευρά. Θα πρέπει να δείτε να σχηματίζονται φυσαλίδες και το μείγμα να αρχίσει να πήζει γύρω από τις άκρες.
- Δουλειά ενηλίκων: Αναποδογυρίστε προσεκτικά τις τηγανητές και μαγειρέψτε από την άλλη πλευρά μέχρι να ροδίσουν και να μαγειρευτούν μέχρι να μαγειρευτούν, θα χρειαστούν άλλα 3-4 λεπτά. Επαναλάβετε μέχρι να χρησιμοποιήσετε όλο το μείγμα της ζύμης, προσθέτοντας λίγο περισσότερο βούτυρο κάθε φορά που προσθέτετε περισσότερες τηγανητές στο τηγάνι.
- Παιδική δουλειά: Όσο ψήνονται οι τηγανητές, ανακατέψτε την κανέλα και τη ζάχαρη μαζί σε ένα μικρό μπολ. Πασπαλίζουμε τις μαγειρεμένες τηγανίτες με κανέλα ζάχαρη και τις ρίχνουμε μέσα.
Καλή απόλαυση!
Διάβασε επίσης:
Νούντλς σατάι με κοτόπουλο: Μια κλασική αγαπημένη συνταγή σε ελάχιστο χρόνο!
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;