Αυτές οι τραγανές τηγανητές πατάτες στο air fryer έχουν λιγότερα λιπαρά και περισσότερες βιταμίνες από τις κανονικές τηγανητές πατάτες. Εξαιρετικό με vegan και vegetarian ψητά και μπιφτέκια ή με πιάτα με κοτόπουλο ή ψάρι.

Συστατικά

  • 325–350g μικρές–μέτριες γλυκοπατάτες, καθαρισμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα ή καπνιστή πάπρικα, συν μια πρέζα για σερβίρισμα (προαιρετικά)
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Μέθοδος

  1. Προθερμαίνουμε το air fryer στους 200 C. Κόψτε τις γλυκοπατάτες σε τσιπς πάχους 1cm: προσπαθήστε να τις κόψετε ομοιόμορφα για να εξασφαλίσετε ομοιόμορφο μαγείρεμα και τραγανότητα και έχετε κατά νου ότι τα πιο κοντά τσιπς χωράνε πιο εύκολα στη φριτέζα.
  2. Ρίξτε τα τσιπς σε ένα μπολ, περιχύστε με το λάδι και πασπαλίστε με την αποξηραμένη ρίγανη και την πάπρικα, αν χρησιμοποιείτε. Αλατοπιπερώνουμε – θα βοηθήσει να γίνουν τραγανές οι πατάτες – και πιπέρι.
  3. Βάλτε ένα μόνο στρώμα τσιπς στη βάση της φριτέζας αέρα – μην γεμίσετε υπερβολικά γιατί δεν θα ψηθούν ομοιόμορφα. Τηγανίζουμε στον αέρα για 8 λεπτά, χρησιμοποιώντας λαβίδες για να τα γυρίσουμε μέχρι τη μέση, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά εξωτερικά και να μαλακώσουν εσωτερικά. Εάν δεν έχουν τελειώσει, συνεχίστε να μαγειρεύετε για ένα λεπτό πριν ελέγξετε ξανά.
  4. Μαγειρέψτε σε δύο ή τρεις παρτίδες μέχρι να είναι έτοιμες όλες οι τηγανητές πατάτες και μετά τοποθετήστε τις ξανά στη φριτέζα αέρα για να ζεσταθούν για 30 δευτερόλεπτα. Σερβίρετε αμέσως, πασπαλίζοντας με περισσότερο καρύκευμα και λίγη περισσότερη πάπρικα, αν χρησιμοποιείτε.

Καλή απόλαυση!

Διάβασε επίσης:

Κανελόνια μανιταριών με γλυκό πράσο, κρεμμύδια & κρεμώδη σάλτσα τυριού