Η αγάπη μας για το θέατρο συνεχίζεται! Αν είστε στη φάση να δείτε ένα κοινωνικό έργο, εμείς προτείνουμε τα δικά μας αγαπημένα! Παρακάτω θα βρεις 5 top κοινωνκικά έργα!

Η αξία της ζωής – Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης»

Πειραιώς 206, Ταύρος

Ο πόνος στη ζωή είναι ουσιαστικά αναπόφευκτος, το να υποφέρεις όμως από αυτόν είναι κάτι προαιρετικό. Κεντρικά πρόσωπα του έργου είναι δύο ξαδέρφες με τους συζύγους τους συναντιούνται μετά από αρκετό καιρό και με τις δύο να έχουν υποστεί μια τρομερή απώλεια. Συνολικά, πρόκειται για ένα έργο το οποίο είναι γεμάτο συμπόνια, ειλικρίνεια αλλά και χιούμορ που εξερευνά σε βάθος την αξία της ζωής και το δικαίωμα του καθενός από εμάς να αποφασίζει ελεύθερα τη μοίρα του. Η συγγραφέας του έργου αυτού, η οποία είναι και ηθοποιός και σκηνοθέτις, έχει βραβευτεί με Emmy.

Ερμηνεύουν: Π. Σταθακοπούλου, Δ. Μαυρόπουλος, Αθ. Τσιλύρα, Β. Ρίσβας, . Σκην.: Ηλ. Δουλαδίρη. Κοστ.: Άγ. Παναγιώτου. Μουσ.: Θ. Οικονόμου. Φωτ.: Ελ. Πετροπούλου.

Closer – Θέατρο Χώρα

Αμοργού 20, Κυψέλη

Η Άννα, ο Λάρι, ο Νταν και η Άλις δείχνουν ανοιχτοί να έρθουν κοντά, πλησιάζοντας ο ένας τον άλλον ασφυκτικά, αχόρταγα, χωρίς καμία αναστολή. Μοιραία, μέσω του πλησιάσματος της σάρκας, θα εκφραστεί και το αιώνιο παράδοξο του έρωτα: όσο πιο κοντά θα πλησιάζουν ο ένας τον άλλον, τόσο πιο έντονα θα βιώνουν τις παγίδες, τα ρίσκα τα αδιέξοδα, τις ματαιώσεις και το βαθύ ανικανοποίητο τού μαζί. Ο πόθος, η σεξουαλική ορμή, ο εθισμός, τα σκοτεινά πάθη, οι ανασφάλειες, η περηφάνεια, η ζήλια, η απόγνωση, η προδοσία, η προσποίηση, η εκδίκηση – τίποτα δεν θα μείνει ανέγγιχτο σε αυτό το ερωτικό τετράγωνο, που παραμένει.

Ερμηνεύουν: Μ. Λεβεντογιάννης, Β. Παπαδοπούλου, Ν. Σουίφτ, Σ. Σταμούλης. Σκην.: Λ. Πηγαδιώτη. Κοστ.: Β. Σύρμα. Μουσ.: Ντ. Νίλσεν. Φωτ.: Σ. Μπιρμπίλης. Κατάλληλο για άνω των 18 ετών.

Lemons lemons lemons lemons lemons – Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης»

Πειραιώς 206, Ταύρος

Σε ένα φανταστικό μέλλον, όπου η κυβέρνηση εφαρμόζει έναν αυστηρό νόμο που περιορίζει την καθημερινή ομιλία, βλέπουμε μια όμορφη και συγκινητική ερωτική ιστορία, μεταξύ δύο πολύ διαφορετικών ατόμων που μας θυμίζει ότι σχεδόν πάντα «η κάθε λέξη μας μετράει». Πώς γίνεται αυτά τα δύο άτομα να έρθουν πιο κοντά; Ποια είναι αυτά που λένε με ή χωρίς το όριο στις λέξεις και – το πιο σημαντικό – τι λένε ανάμεσα στις λέξεις; Πόσο σημαντική είναι η επικοινωνία και η ελευθερία και πόσο συμβάλλουν στη βελτίωση των ανθρωπίνων σχέσεων που ήταν και θα είναι πάντα τόσο εύθραυστες; Αυτά είναι τα ερωτήματα που απασχολούν αυτή τη ρομαντική κομεντί.

Ερμηνεύουν: Άν. Μενενάκου, Π. Γαβρέλας. Σκην.-κοστ.: Μ. Τσαγκάρη. Μουσ.: T. Ρέγκλης. Φωτ.: Έλ. Πετροπούλου.

Τέλειοι ξένοι – Θέατρο Αθηνά

Δεριγνύ 10 & Πατησίων, Πεδίον Άρεως

Στη γνωστή από τον κινηματογράφο ιστορία, επτά φίλοι, τρία ζευγάρια και ένας σινγκλ, συναντιούνται για δείπνο σε ένα σπίτι ένα βράδυ με έκλειψη Σελήνης, όπου παίζουν ένα παιχνίδι όπου όλοι αφήνουν τα κινητά τους εκτεθειμένα σε όλους και μοιράζονται μεταξύ τους το περιεχόμενο από κάθε μήνυμα, email ή τηλέφωνο που λαμβάνουν. Το επικίνδυνο αυτό παιχνίδι φέρνει τα πάνω κάτω στις μεταξύ τους σχέσεις στη γνωστή κοινωνική σάτιρα του Πάολο Τζενοβέζε, που παρουσίασε στο σινεμά το 2016 με πρωτότυπο τίτλο «Perfetti Sconosciuti». Η ιταλικής παραγωγής ταινία μπήκε στο βιβλίο Γκίνες το 2019, όντας το φιλμ με τα περισσότερα ριμέικ στην ιστορία του σινεμά (έχουν φτάσει τα 22 μέχρι σήμερα).

Ερμηνεύουν: Μ. Αλικάκη, Σ. Μανωλάκου, Π. Λαγούτης, Κ. Μισιχρόνη, Γ. Χρανιώτης. Σκην.: Ν. Χριστοδούλου. Κοστ.: Κ. Σταματοπούλου. Φωτ.: Αλ. Αναστασίου. Κατάλληλο για άνω των 10 ετών.

Φακντ-απ – Θέατρο Άλφα – «Ληναίος-Φωτίου»

Πατησίων 37, Κέντρο

Σκηνικός χώρος: μια κλινική αντιμετώπισης ψυχικών νοσημάτων κάπου στο δυτικό κόσμο. Ρόλοι: δύο εκπρόσωποι της γενιάς Ζ, ένα κορίτσι κι ένα αγόρι. Εκείνος είχε όνειρο να γίνει σκηνοθέτης. Εκείνη τραγουδίστρια. Τελικά, η ζωή τα έφερε έτσι και είναι «φακντ απ». Από την άλλη «η ζωή είναι ωραία», όπως έχει πει κι ο Ρομπέρτο Μπενίνι. Δύο νέοι που προσπαθούν να ακουστούν σε έναν κόσμο που δεν τους ακούει. Στην προσπάθεια τους θα φτιάξουν μία δική τους πραγματικότητα. Για το τώρα και για το μετά. Για να γιατρέψουν αυτά που τους πονάνε. Ψάχνουν έναν κοινό κώδικα. Εκείνος πιο αποφασισμένος. Εκείνη, επιφυλακτική. Ή μήπως συμβαίνει το αντίστροφο; Αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα και οι κραυγές τους παλεύουν να δημιουργήσουν το νόημα της νέας ζωής που προσπαθούν να φτιάξουν.

Ερμηνεύουν: Αφ. Λιάντου, Δ. Παπανδρέου. Σκην.: Κ. Σκουρλέτης. Κοστ.: Ηλ. Δουλαδίρη. Κατάλληλο για άνω των 12 ετών.

 

Πηγή: Αθηνόραμα

Διάβασε επίσης:

Θέατρο: 3 μονόλογοι που δε πρέπει να χάσετε με τίποτα!