Η Αθήνα, με τη ζωντανή θεατρική της σκηνή, φιλοξενεί αυτή τη στιγμή μερικές από τις πιο εντυπωσιακές παραστάσεις. Αν αγαπάτε το θέατρο, εδώ είναι 3  παραστάσεις που δεν πρέπει να χάσετε.

Αλιγάτορες – Θέατρο Γκλόρια

Ιπποκράτους 7, Κέντρο

Το βραβευμένο επίκαιρο ψυχολογικό δράμα που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα μάς φέρνει αντιμέτωπους με καυτά ερωτήματα, όπως το αν αρκεί μια καταγγελία και το βάρος της κοινής γνώμης για να ανατραπεί όλη σου η ζωή. Ο καθηγητής Ντάνιελ Τέρνερ φαίνεται να τα έχει όλα. Μια δουλειά που υπηρετεί με αγάπη και αφοσίωση και μια υπέροχη σύζυγο που τον αγαπά και τον στηρίζει. Όλα ανατρέπονται όταν μια πρώην μαθήτριά του τον καταγγέλλει για σεξουαλική κακοποίηση. Μέσα σε λίγες ώρες, η ζωή του αλλάζει, καθώς ο ίδιος, παρότι αρνείται την καταγγελία, βρίσκεται ξαφνικά στη δίνη της προβολής των ΜΜΕ και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ερμηνεύουν: Γ. Γεννατάς, Φ. Ξυλά, Π. Χαϊδεμένου, Αθ. Χατζηαθανασίου, Σ. Χατζηϊωάννου. Μουσικός επί σκηνής: Ειρ. Τηνιακού. Σκην.: Αρ. Μουστάκα. Κοστ.: Β. Σύρμα. Μουσ.: Incirrina. Φωτ.: Β. Μούντριχας.

Διάφανος ύπνος – Άλφα – «Ληναίος-Φωτίου»

Πατησίων 37, Κέντρο

Βασισμένο στο βιβλίο «Τα όνειρα στο Τρίτο Ράιχ» της Σαρλόττε Μπέραντ, το έργο ακολουθεί πέντε ήρωες διαφορετικών ηλικιών, κοινωνικής θέσης και απόψεων που την περίοδο 1933-1939 συναντώνται κάθε χρόνο στην ετήσια χοροεσπερίδα της πόλης τους στη Βόρεια Γερμανία για να αναβιώσουν μια παλιά μεσαιωνική παράδοση σύμφωνα με την οποία μοιράζονται κάποιο όνειρο τους από την χρονιά που πέρασε, χορεύοντας σουίνγκ και τσάρλεστον. Σταδιακά ο τρόμος και η απόγνωση εισβάλλουν στον ύπνο των ανθρώπων και τους καθιστούν ευάλωτους στον έλεγχο και την τιμωρία από την ναζιστική εξουσία που παραμονεύει. Η μοναδική επιλογή που έχουν για να επιβιώσουν είναι να ευθυγραμμιστούν με το καθεστώς, ακόμα και όταν ονειρεύονται. Παράλληλα με την εξέλιξη της υπόθεσης ένας αφηγητής μας εισάγει στις αλλαγές που συμβαίνουν στην ζωή τους, μεταφέροντας μας πραγματικά γεγονότα της εποχής και αλήθειες για τους ήρωες που δεν τους επιτρέπεται να μοιραστούν μεταξύ τους.

Ερμηνεύουν: Τ. Σωτηράκης, Τζ. Παπαδοπούλου, Μ. Παπαδοπούλου, Γ. Μπουραζάνας. Σκην.: Δ. Φωτεινάτου. Κοστ.: Ν. Δημητρίου. Μουσ.: Σ. Γιαννάτου. Φωτ.: Γ. Αγιαννίτης.

Θέλω να πάω σπίτι – Θέατρο στη Σάλα

θέατρο

Κολοκοτρώνη 7, Ηλιούπολη

Μια site specific performance με αφετηρία την απώλεια της μνήμης. Το σπίτι που στέγασε μια ολόκληρη ζωή γίνεται τώρα μια άγνωστη χώρα, τα δωμάτια γεμίζουν με ανεξιχνίαστα θραύσματα αναμνήσεων και ανείπωτων λέξεων που μεταμορφώνονται σε μουσική, τραγούδι και ένα ιδιαίτερο οικογενειακό γεύμα. Στην παράσταση οι θεατές κινούνται μαζί με τα πρόσωπα σε ένα αληθινό σπίτι που λειτουργεί και ως θεατρικός χώρος, το Θέατρο στη Σάλα, και βλέπουν όσα συμβαίνουν μέσα από τα μάτια των τεσσάρων μελών της οικογένειας. Μπροστά τους εκτυλίσσεται η γνώριμη χορογραφία της καθημερινότητας. Μια ρουτίνα που όμως εδώ αποκτά ζωτική σημασία αφού αποτελεί πάνω από όλα μια απτή υπενθύμιση της πραγματικότητας και του κοινού παρελθόντος. Τι μένει όταν οι μνήμες χάνονται,  Το Θέατρο στη Σάλα, μετά τη «Ραγάδα» του Mario Banushi, επιστρέφει, για λίγες παραστάσεις, με μια νέα βιωματική performance που καταπιάνεται και πάλι με ένα βαθύ ανθρώπινο θέμα.

Ερμηνεύουν: Χ. Βιδαλάκη, Μ. Κοραχάη, Β. Λεκού, Β. Χατζηδημητράκης. Συμμετέχουν μέλη του εργαστηρίου του θεάτρου. Σκην.: Μ. Λύρα. Μουσ.: Γ. Παπαδάκης. Φωτ.: Τ. Παλαιορούτας.

Πηγή: Αθηνόραμα

Διάβασε επίσης:

Θέατρο: 3 παραστάσεις που έρχονται και δεν πρέπει να χάσεις!