Το θέατρο, είναι γέλιο και κλάμα, προβληματισμός και ανακούφιση, διασκέδαση και σκέψη! Είναι όλα όσα χρειάζεται η ψυχή μας για να κάνει ένα βήμα πιο κοντά στο να “ανθίσει”! Γι’ αυτό οι παρακάτω 5 παραστάσεις μπορούν να τα προσφέρουν όλα αυτά και έτσι δεν πρέπει να τις χάσετε με τίποτα!
Απλή μετάβαση – Θέατρο Ακροπόλ
Ιπποκράτους 9-11, Κέντρο
Κυριακή πρωί, άνοιξη, στον Διεθνή Αερολιμένα “Ελευθέριος Βενιζέλος”. Οκτώ πρόσωπα στην αίθουσα αναμονής του αεροδρομίου, αποφασισμένα να εγκαταλείψουν την Ελλάδα για ένα αβέβαιο μέλλον στην Αγγλία, μοιράζονται τις ιστορίες, τους φόβους και την ανασφάλειά τους. Η πτήση καθυστερεί και όλοι τους έχουν αρκετό χρόνο για να γνωριστούν, να εξομολογηθούν τις σκέψεις τους, να αναπολήσουν, να επανεξετάσουν την απόφαση τους. Νέοι άνθρωποι, ανασφαλείς φιγούρες, φοβισμένοι και θυμωμένοι. Ψάχνουν μια νέα επαγγελματική ευκαιρία ή απλώς κυνηγούν την επιβίωση. Ο καθένας τους μια ξεχωριστή ιστορία. Κοινός παρονομαστής η ελπίδα ενός καλύτερου αύριο και η νοσταλγία του χαμένου ονείρου.
Ερμηνεύουν: Κ. Ασπιώτης, Κ. Γαβαλάς, Μ. Ρίζου, Χ. Κεφαλά, Γ. Καπελέρης, Π. Μανωλά, Β. Μηλιώνης, Αντ. Ψυχράµη. Μουσ.: Θ. Καραμουρατίδης. Σκην-κοστ.: Ηλ. Δουλαδίρη. Φωτ.: Σ. Μπιρμπίλης. Χορογρ.: Αμ. Μπένετ.
Ελάτε να πιούμε έναν καφέ… – Θέατρο Μικρός Κεραμεικός
Ευμολπιδών 13, Γκάζι
Καυστική σάτιρα για την ανθρώπινη φύση και τον μικροαστικό καθωσπρεπισμό της επαρχίας, βασισμένη στη νουβέλα του συγγραφέα «La spartizione», που δημοσιεύτηκε το 1964 και γρήγορα έγινε ευρέως γνωστή, και στην επιτυχημένη κινηματογραφική ταινία του Αλμπέρτο Λατουάντα «Ελάτε να πάρετε τον καφέ σ’ εμάς» (1971) με πρωταγωνιστή τον Ούγκο Τονιάτσι. Το έργο ασχολείται με την σχέση ενός Αρχιληξίαρχου με τρεις ανύπαντρες αδελφές, με φόντο την εποχή του Μεσοπολέμου στη φασιστική Ιταλία του Μουσολίνι. Με αφορμή μια απλή πρόσκληση για έναν καφέ στο «Άβατο» των τριών αυτών αδερφών, απρόβλεπτες εξελίξεις και συνεχείς ανατροπές οδηγούν τους ήρωες σε οριακές καταστάσεις, με οδηγό το χιούμορ, τη σουρεαλιστική διάθεση και τη ζωντανή μουσική.
Ερμηνεύουν: Μ. Σαουσοπούλου, Άν. Κουτσαφτίκη, Ντ. Ζαχαροπούλου, Δ. Καλαντζής, Χ. Φλέουρας. Μουσικός επί σκηνής: Χ. Μπότσης. Διασκ.: M. Filatori. Σκην.-κοστ.: Στ. Λίτινας. Φωτ.: Χριστίνα Φυλακτοπούλου.
Καλά, εσύ σκοτώθηκες νωρίς – Σύγχρονο Θέατρο
Ευμολπιδών 45, Γκάζι
Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο και το ξέσπασμα του Εμφυλίου, ο δεκαεξάχρονος Χρόνης Μίσσιος συλλαμβάνεται, φυλακίζεται, βασανίζεται και καταδικάζεται σε θάνατο. Αποφυλακίζεται το 1973, αφού έχει περάσει είκοσι ένα χρόνια σε φυλακές και εξορίες. Αυτήν την περίοδο της ζωής του διηγείται στο σπουδαίο αφήγημα-μαρτυρία «…καλά, εσύ σκοτώθηκες νωρίς». «Αγωνίζομαι να μείνω άνθρωπος» έλεγε ο Μίσσιος. Η θέση του αυτή έδωσε στους δημιουργούς το έναυσμα να ανεβάσουν στη σκηνή τις αυτοβιογραφικές αναμνήσεις ενός πραγματικά γενναίου. Ίσως γιατί η περίοδος που διανύουμε μοιάζει να έχει κάτι από τη σκοτεινή νιότη του Μίσσιου. Ή ίσως γιατί ο Μίσσιος δεν απευθύνεται μόνο στο νεκρό του φίλο αλλά κυρίως στους απόντες, σε εμάς.
Ερμηνεύουν: Ι. Ιωσηφίδης, Κ. Πασσάς, Δ. Μαμιός, Γ. Μάνθος. Σκην.-κοστ.: Γ. Μπούρδα. Μουσ.: Μ. Αντωνιάδης. Φωτ.: Β. Γώγου.
Μια άλλη Θήβα – Πόρτα
Λεωφ. Μεσογείων 59, Αμπελόκηποι
Ένας συγγραφέας επισκέπτεται με ειδική άδεια στη φυλακή έναν 21χρονο, τον Μαρτίν, καταδικασμένο σε ισόβια για πατροκτονία. Ο συγγραφέας έχει σκοπό, μέσα από τις συναντήσεις του με τον ισοβίτη, να γράψει ένα έργο με επίκεντρο την πατροκτονία, που θα παρουσιαστεί στο θέατρο με ερμηνευτές τον ίδιο τον πατροκτόνο και τον συγγραφέα. Παρά την αρχική άδεια όμως, το Υπουργείο Δικαιοσύνης απαγορεύει στον Μαρτίν να παίξει στην παράσταση. Έτσι ο συγγραφέας βρίσκει έναν νέο ηθοποιό, τον Φεδερίκο, που θα ερμηνεύσει το ρόλο του πατροκτόνου στο θέατρο. Οι σχέσεις των προσώπων πρόκειται να σημαδέψουν τις ζωές τους και να δοκιμάσουν τις βεβαιότητές τους.
Ερμηνεύουν: Θ. Λέκκας, Δ. Καπουράνης. Μετάφρ.: Μ. Χατζηεμμανουήλ. Σκην.: Κ. Πολίτης. Κοστ.: Κλ. Μπρέισγουελ. Μουσ.: Στ. Γασπαράτος. Φωτ.: Απ. Κουτσιανικούλης.
Πιο αστείος πεθαίνεις – Λοσάντζελε
Κορυζή 4-6, Κέντρο
Μήνυμα του Δημήτρη Χριστοφορίδη προς το κοινό για την παράστασή του: “Γεια σας. Είμαι στον 15ο χρόνο που κάνω κωμωδία και σας ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον που δείχνετε στην τέχνη μου γιατί είμαι ελεύθερος επαγγελματίας και θερίζει ο ΕΦΚΑ. Πρώτη αιτία θανάτου μετά τα δάνεια και τα καρδιακά. Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσω για τη νέα μου stand up comedy παράσταση με έναν πάρα πολύ εμπνευσμένο τίτλο. Η θεματολογία εκτείνεται από την αριστερά και τη γιαγιά μέχρι το gay pride και την αναζήτηση της ευτυχίας. Επίσης χώρισα, άρα θα πω πάλι για τα γκομενικά μου. Καλή δύναμη να έχετε. Δυστυχώς σε αυτή την παράσταση δεν έχω πολύ σεξ και βρισιές και ο Κύριος Σιούλας ο γαστρεντερολόγος που με παρακολουθεί μου είπε να κάνουμε μια γαστροσκόπηση γιατί ποτέ δεν ξέρεις, ίσως κάποια αναφυλαξία. Με πειράζει και η πιπεριά…”
Opening acts: Έμ. Ντάνου, Σ. Αθανασάκης.
Πηγή: Αθηνόραμα
Διάβασε επίσης:
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;