Βρίσκεστε μόλις 5 υλικά μακριά από το πιο νόστιμο, χωρίς αλεύρι κέικ σοκολάτας που έχετε δοκιμάσει ποτέ.
Συστατικά
- 250gr αλατισμένο βούτυρο, συν επιπλέον για άλειμμα
- 250gr μαύρη σοκολάτα, σπασμένη σε κομμάτια
- 6 αυγά χωρισμένα
- 250gr ζάχαρη άχνη
- 60gr σκόνη κακάο, κοσκινισμένο
- crême fraîche, για σερβίρισμα (προαιρετικά)
Μέθοδος
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C/180C. Λαδώνουμε και στρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ 23 εκ.
- Λιώστε το βούτυρο και τη σοκολάτα σε ένα θερμαινόμενο μπολ σε μια κατσαρόλα με νερό που αναβράζει ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
- Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ για 3 λεπτά, μέχρι να ασπρίσουν και να πήξουν. Προσθέστε το μείγμα σοκολάτας και τη σκόνη κακάο.
- Χτυπάμε τα ασπράδια με καθαρούς ηλεκτρικούς χτυπητήρι σε ένα ξεχωριστό μπολ μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές. Διπλώστε απαλά το ασπράδι στο μείγμα σοκολάτας ένα τέταρτο τη φορά, μέχρι να αναμειχθεί ομοιόμορφα. Αδειάζετε στη φόρμα του κέικ, ισιώνετε την επιφάνεια και ψήνετε για 35-40 λεπτά μέχρι να φουσκώσει, να σκάσει και με ένα πολύ ελαφρύ τρεμούλιασμα στο κέντρο.
- Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει στη φόρμα σε σχάρα. Θα βυθιστεί στη μέση λίγο όσο κρυώνει. Σερβίρετε ζεστό ή παγωμένο με κουταλιές κρέμας φρέσκου, αν χρησιμοποιείτε.
Καλή απόλαυση!
Διάβασε επίσης:
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;