Οι τάρτες μαρμελάδας είναι τέλειες για ψήσιμο με παιδιά. Αν δεν έχετε χρόνο, αλλάξτε τη σπιτική μαρμελάδα με οποία έχετε αγοράσει από το σουπερμάρκετ.
Συστατικά
Για τις τάρτες
- Βούτυρο, για άλειμμα
- 1 πορτοκάλι, μόνο ξύσμα (χρησιμοποιήστε ένα λεπτό ξύσμα)
- 100gr λευκή ζάχαρη άχνη
- 250gr έτοιμη γλυκιά ζύμη με κρούστα
- Αλεύρι σκέτο, για πασπάλισμα
Για τη γέμιση μαρμελάδας
- 450gr φράουλες, και επιπλέον για σερβίρισμα
- 450gr ζάχαρη άχνη
- 1 λοβό βανίλιας
- 1 κουταλιά της σούπας ροδόνερο
- 1 κουταλιά της σούπας λικέρ πορτοκάλι
- Πηγμένη κρέμα, για σερβίρισμα
Μέθοδος
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C στον αέρα. Αλείφουμε μια φόρμα για τάρτα 12-16 οπών με βούτυρο.
- Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και πασπαλίζουμε με το ξύσμα πορτοκαλιού και τη λευκή άχνη ζάχαρη. Μεταφέρετε στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου και ψήστε για 12-15 λεπτά ή μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να καλύψει το ξύσμα πορτοκαλιού. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε στην άκρη να σκληρύνει σε ζαχαρωμένη φλούδα.
- Ανοίγετε τη ζύμη με ρολό σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας σε πάχος 0,5 cm. Χρησιμοποιώντας ένα κουπάτ μπισκότων ή ένα αναποδογυρισμένο φλιτζάνι, κόψτε δίσκους από τη ζύμη που είναι ελαφρώς μεγαλύτεροι από τις τρύπες στην προετοιμασμένη θήκη για τάρτα και, στη συνέχεια, πιέστε έναν δίσκο σε κάθε μία από τις τρύπες.
- Για τη γέμιση μαρμελάδας, βάζετε σε ένα τηγάνι τις φράουλες, τη χρυσή ζάχαρη άχνη, τον λοβό βανίλιας, το ροδόνερο και το λικέρ πορτοκάλι και αφήνετε το μείγμα να σιγοβράσει. Σιγοβράζουμε για 5-8 λεπτά ή μέχρι να αρχίσουν να διαλύονται οι φράουλες. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.
- Όταν το μείγμα της γέμισης φράουλας κρυώσει ελαφρά, ρίξτε ίσες ποσότητες στο κέντρο κάθε θήκης ζαχαροπλαστικής. Στη συνέχεια μεταφέρετε τις τάρτες στο φούρνο και ψήστε για 10-12 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν οι θήκες ζαχαροπλαστικής. Βγάζουμε τις τάρτες από το φούρνο και τις αφήνουμε σε μια σχάρα να κρυώσουν.
- Για να σερβίρετε, τοποθετήστε 1-2 τάρτες μαρμελάδας φράουλας στο κέντρο κάθε πιάτου σερβιρίσματος. Βάλτε ένα κουταλάκι του γλυκού κρέμα πηκτή πάνω από κάθε τάρτα και γαρνίρετε με τις φρέσκες φράουλες. Πασπαλίστε πάνω από την κρατημένη ζαχαρωμένη φλούδα.
Καλή επιτυχία!
Διάβασε επίσης:
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;