Αυτή η δροσερή και κρεμώδης τάρτα λεμονιού μπορεί να προετοιμαστεί εκ των προτέρων και να διατηρηθεί στο ψυγείο. Κάντε το ιδιαίτερα ξεχωριστό με σάλτσα σαμπάνιας βατόμουρου.

Υλικά

  • 25 εκ. έτοιμη ζύμη γλυκιάς τάρτας

Για τη γέμιση

  • 300g μασκαρπόνε
  • 300g άχνη ζάχαρη
  • 6 λεμόνια, χυμός και ξύσμα
  • 6 αυγά ελευθέρας βοσκής, συν 6 κρόκοι αυγών ελευθέρας βοσκής

Για τη σάλτσα σαμπάνιας με βατόμουρο

  • 175g ζάχαρη άχνη
  • 150ml σαμπάνια
  • 200g φρέσκα σμέουρα

Για το σερβίρισμα

  • ζάχαρη άχνη
  • σμέουρα
  • σαντιγύ

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C.
  2. Χτυπάμε σε ένα μπολ το μασκαρπόνε, τη ζάχαρη άχνη, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα, μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  3. Χτυπάμε τα αυγά και τους κρόκους μέχρι να ενωθούν καλά.
  4. Αδειάζουμε το μείγμα στη ζύμη της τάρτας και ψήνουμε στο φούρνο για 45-60 λεπτά, ή μέχρι να δέσει. Βγάζουμε την τάρτα από το φούρνο και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και μετά την αφήνουμε στο ψυγείο.
  5. Για τη σάλτσα, βράζουμε τη ζάχαρη και τη σαμπάνια σε μια κατσαρόλα. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα σμέουρα και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν εντελώς.
  6. Ανακατεύουμε τη σάλτσα στο μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθεί και μετά περνάμε από ένα σουρωτήρι.
  7. Για να σερβίρουμε, κόβουμε μια φέτα από την τάρτα, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη.
  8. Τοποθετούμε το κομμάτι σε ένα πιάτο σερβιρίσματος και περιχύνουμε με λίγη σάλτσα. Από πάνω ρίχνουμε τα σμέουρα και τη σαντιγί.

Καλή απόλαυση!