Το ταμπουλέ φακής είναι μια απολαυστική και θρεπτική ανατροπή στο παραδοσιακό πιάτο της Μέσης Ανατολής. Αυτή η δροσερή σαλάτα συνδυάζει τον γήινο πλούτο των μαγειρεμένων φακών με τη ζωηρή φρεσκάδα του ψιλοκομμένου μαϊντανού, μέντας και άλλων διαφόρων λαχανικών. Το ταμπουλέ φακής όχι μόνο δελεάζει τους γευστικούς κάλυκες με το μείγμα υφών και γεύσεων, αλλά παρέχει επίσης ένα ισορροπημένο και υγιεινό γεύμα που είναι τέλειο ως ένα ελαφρύ γεύμα ή ένα δροσιστικό συνοδευτικό τις ζεστές μέρες.
Συστατικά
- 200γρ φακές
- 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
- 200γραμμάρια ώριμα ντοματίνια
- 1 μεγάλο ματσάκι φρέσκο πλατύφυλλο μαϊντανό
- 1 μεγάλο μάτσο φρέσκο δυόσμο
- έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 λεμόνι
Μέθοδος
- Ξεπλύνετε τις φακές και στη συνέχεια μαγειρέψτε σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
- Κόψτε και ψιλοκόψτε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, κόψτε τις ντομάτες στη μέση και μετά μαζέψτε και ψιλοκόψτε τα φύλλα μυρωδικών.
- Ανακατεύουμε τις παγωμένες φακές με τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τις ντομάτες, τα μυρωδικά και 4 κουταλιές της σούπας λάδι. Προσθέστε το χυμό λεμονιού για γεύση, αλάτι και μαύρο πιπέρι και μετά σερβίρετε.
Καλή απόλαυση!
Διάβασε επίσης:
Focaccia με σκόρδο και δεντρολίβανο: Σβέλτη συνταγή για βιαστικές!
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;