To air fryer είναι ακριβώς αυτό που θέλετε για να μαγειρέψετε γρήγορα το κρέας για αυτή τη συνταγή τάκο μοσχαρίσιου κρέατος, που σερβίρεται με ντρέσινγκ ντομάτα και τσίλι. Μη διστάσετε να δοκιμάσετε τα βότανα – ο βασιλικός είναι υπέροχος, αλλά ίσως είστε λάτρεις του παραδοσιακού κόλιανδρου. Φτιάχνει 8 tacos, επομένως είναι ιδανικό για δείπνο με την οικογένεια.

Συστατικά

  • 500g φιλέτο, κομμένο σε λωρίδες ή μικρά κομμάτια
  • 1 κουταλάκι του γλυκού φυτικό λάδι
  • 1 κουταλιά της σούπας καρύκευμα Cajun
  • 1 λάιμ, μόνο χυμός
  • 8 μικρές μαλακές περιτυλίξεις τορτίγιας
  • φέτες λάιμ, για σερβίρισμα
  • σπόροι ροδιού, για σερβίρισμα (προαιρετικά)

Για το ντρέσινγκ ντομάτας και βασιλικού

  • χούφτα φρέσκο ​​βασιλικό
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κόκκινο τσίλι, αφαιρούνται οι σπόροι, ψιλοκομμένο
  • χούφτα ντοματίνια, ψιλοκομμένα
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Μέθοδος

  1. Προθερμαίνουμε τη φριτέζα στους 200C.
  2. Αλείψτε τη μπριζόλα με λάδι, καρυκεύματα Cajun και χυμό λάιμ. Τηγανίστε τη μπριζόλα στον αέρα για 6 λεπτά, στη συνέχεια ανακινήστε το καλάθι της φριτέζας και μαγειρέψτε για άλλα 2 λεπτά.
  3. Εν τω μεταξύ, για να φτιάξετε το ντρέσινγκ, ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ.
  4. Τυλίγουμε τις τορτίγιες σε αλουμινόχαρτο και τις προσθέτουμε στη φριτέζα για 2 λεπτά να ζεσταθούν. Εναλλακτικά, απανθρακώστε τα πάνω από μια εστία υγραερίου.
  5. Προσθέστε τη μπριζόλα στις τορτίγιες και από πάνω το dressing. Σερβίρουμε με φέτες λάιμ για να στύψουμε. Αν θέλετε, πασπαλίστε λίγους σπόρους ροδιού για μια φρέσκια, ζουμερή αντίθεση.

Καλή απόλαυση!

Διάβασε επίσης:

Σπιτικά ντόνατς στο air fryer!