Αυτά τα εύκολα ταϊλανδέζικα κέικ ψαριού είναι γεμάτα έντονες γεύσεις με πράσινα φασόλια για επιπλέον υφή.
Συστατικά
Για τα κέικ ψαριού
- 600gR φιλέτο σολομού, αφαιρείται tη φλούδα και κόβεται σε κομμάτια
- 1 μεγάλο αυγό
- 2 κουταλιές της σούπας πάστα λεμονόχορτου
- 2 κουταλιές της σούπας ταϊλανδέζικο κόκκινο κάρυ πάστα
- 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα ψαριού
- 4 φύλλα kaffir lime, ψιλοκομμένα
- 100gr πράσινα φασόλια, κομμένα σε λεπτές φέτες
- Σπρέι ηλιελαίου 1 θερμίδας
- θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 2 λάιμ, κομμένα στη μέση, για σερβίρισμα
Για τη σαλάτα
- 2 καρότα (περίπου 200gr), ξεφλουδισμένα και κομμένα σε λεπτές κορδέλες
- 200gr αγγούρι, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε λεπτές κορδέλες
- ½ κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 12 ραπανάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
- μεγάλη χούφτα κόλιανδρο, χοντροκομμένο
- 60gr ανάμεικτα φύλλα σαλάτας
- 1 κουταλιά της σούπας ξύδι από κρασί ρυζιού
- 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Μέθοδος
- Βάλτε τον σολομό σε έναν επεξεργαστή τροφίμων με το αυγό, την πάστα λεμονόχορτου, την πάστα κάρυ, τη σάλτσα ψαριού και τα φύλλα λάιμ. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθεί το μείγμα αλλά να έχει ακόμα λίγη υφή. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και διπλώστε τα φασόλια σε φέτες. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να χρειαστεί.
- Για να φτιάξετε τη σαλάτα, ανακατέψτε το καρότο, το αγγούρι, το κόκκινο κρεμμύδι, τα ραπανάκια, τον κόλιανδρο και τα ανάμεικτα φύλλα σε ένα μεγάλο μπολ.
- Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Χωρίζουμε το μείγμα του κέικ ψαριού σε οκτώ ισομεγέθη κομμάτια και πλάθουμε μπουρεκάκια. Ψεκάστε λίγο λάδι στο τηγάνι και προσθέστε τέσσερα από τα ψαρόπιτα, χωρίζοντάς τα μεταξύ τους και ισιώνοντας ελαφρά το καθένα. Μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ψηθεί. Αφήστε τα ψημένα ψαρόπιτα στην άκρη σε χαρτί κουζίνας ενώ μαγειρεύετε τα υπόλοιπα ψαρόπιτα.
- Προσθέστε το ξύδι ρυζιού και τη σάλτσα σόγιας στη σαλάτα και ανακατέψτε καλά. Μοιράζετε τα πιάτα σερβιρίσματος και προσθέτετε δύο ψαρόπιτες και μισό λάιμ σε κάθε πιάτο. Σερβίρετε αμέσως.
Καλή απόλαυση!
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;