Από μικροί ξέραμε πως τα φρούτα πρέπει να τα τρώμε με τη φλούδα τους και πως τα ωμά λαχανικά διατηρούν τα θρεπτικά συστατικά τους αναλλοίωτα όταν καταναλώνονται ωμά.
Σωστά;
Σωστά…με μερικές εξαιρέσεις, συγκεκριμένα, τέσσερις! Μάθετε ποια λαχανικά είναι πιο θρεπτικά όταν μαγειρεύονται:
Σπανάκι
Πλούσιο σε σίδηρο και μαγνήσιο, ειδικά το ασβέστιο που περιέχει το σπανάκι τριπλασιάζεται σε περιεκτικότητα όταν αυτό μαγειρεύεται.
Κέιλ (Kale)
Το πλούσιο σε φυτικές ίνες αποκτά την ιδιότητα να μειώνει τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης όταν μαγειρεύεται.
Καρότα
Το αντιοξειδωτικό β-καροτένιο μετατρέπεται σε βιταμίνη Α (βελτίωση όρασης, προστασία ανοσοποιητικού συστήματος, αντιγήρανση) όταν τα καρότα μαγειρεύονται. Επίσης, τα καρότα γίνονται πιο εύπεπτα όταν μαγειρεύονται.
Τομάτες
Παρόλο που είναι ένα από τα λαχανικά που λατρεύουμε να καταναλώνουμε ωμό (βλ. χωριάτικη σαλάτα), το λυκοπένιο που περιλαμβάνει η τομάτα αυξάνεται κατά 30% όταν μαγειρεύεται. Και σε τι ωφελεί το λυκοπένιο; Καταπολεμά τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες και έχει έντονη αντιοξειδωτική δράση.
Διαδώστε το νέο και στη μαμά σας…
Με σπουδές στην Επικοινωνία, guest εμφάνιση στο χώρο της Διαφήμισης, τελικά, με κέρδισε ο χώρος του Βιβλίου. Σε μία «έκλαμψη φρονήσεως», αποφάσισα να ασχοληθώ με τα δύο παιδικά μου όνειρα, τη μόδα και το γράψιμο, ε, και εδώ κάνω τα όνειρα μου πραγματικότητα!