Αυτά τα vegan burger είναι τόσο νόστιμα που θα ξεχάσετε ότι δεν έχουν κρέας! Θα θέλετε να τα φτιάχνετε ξανά και ξανά ακόμη και εάν δεν είστε vegan ή χορτοφάγοι. Είναι μία ωραία παραλλαγή για τα κλασικά μπέργκερ που τρώμε και δεν χάνουν καθόλου σε γεύση. Επίσης, είναι πολύ υγιεινά και θυμίζουν φαλάφελ στην υφή.
Τι θα χρειαστείτε για τα vegan burger;
- 2 κονσέρβες φασόλια της επιλογής σας σουρωμένα – εμείς βάλαμε μαύρα
- 1/4 φλ. ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 2 κτσ κύμινο
- 1 κτγ αλάτι
- 2 κτσ πελτέ ντομάτας
- 1/2 φλ. θρυμματισμένη φρυγανιά
- 1/2 φλ. καλαμπόκι
- Για να «κολλήσουν» μεταξύ τους τα υλικά για το μπιφτέκι θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε είτε αυγό (εάν δεν είστε vegan), είτε μία κτσ λιναρόσπορο ανακατεμένο με 3 κτσ νερό ή νερό από κονσέρβα ρεβυθιών χτυπημένο με το σύρμα. Οι εναλλακτικές αυτές έχουν πρωτεΐνη που δημιουργεί παρόμοια σύσταση με αυτή του αυγού.
Εκτέλεση Συνταγής
- Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε τον λιναρόσπορο με το νερό και αφήστε να κάτσει για 5 λεπτά. Εάν χρησιμοποιείτε το νερό από τα ρεβύθια, χτυπήστε για 2 λεπτά με το σύρμα. Εάν χρησιμοποιείτε αυγό, θα το χρησιμοποιήσετε αργότερα.
- Προσθέστε στο μείγμα την μία από τις δύο κονσέρβες φασόλια, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κύμινο, το αλάτι και τον πελτέ ντομάτας και ρίξτε τα όλα μαζί στο μούλτι. Χτυπήστε για λίγο μέχρι να γίνει σαν παχύρρευστη σάλτσα.
- Τώρα, ρίξτε το άλλο πακέτο φασόλια και την φρυγανιά.
- Ζεστάνετε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι. Σχηματίστε μπιφτεκάκια και τηγανίστε τα για 8-12 λεπτά για κάθε πλευρά μέχρι να γίνουν τραγανά. Μπορείτε να τα ψήσετε λιγότερο αναλόγως πόσο τραγανά θέλετε τα vegan burger.
- Σερβίρετε τα vegan burger με ντομάτα, μαρούλι, μουστάρδα, γουακαμόλε και ότι άλλο θέλετε για να φτιάξετε το μπέργκερ σας. Είναι τόσο τραγανά και νόστιμα!