Τα scrambled eggs είναι η απόλυτη επιλογή για ένα θρεπτικό, γρήγορο και πεντανόστιμο πρωινό! Με την κατάλληλη τεχνική και μερικά μικρά μυστικά, μπορείτε να πετύχετε τα πιο αφράτα και κρεμώδη αυγά που θα απογειώσουν τη μέρα σας. Ακολουθήστε τη συνταγή και ετοιμαστείτε να εντυπωσιάσετε!

Υλικά

(Για 2 άτομα)

  • 4 μεγάλα αυγά
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο γάλα ή κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Φρέσκο σχοινόπρασο ή μαϊντανό (προαιρετικά, για το σερβίρισμα)

Εκτέλεση

  1. Προετοιμασία
    Σπάστε τα αυγά σε ένα μπολ και χτυπήστε τα καλά με ένα πιρούνι ή σύρμα, μέχρι να γίνουν ομοιόμορφα. Προσθέστε το γάλα ή την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι, και ανακατέψτε ξανά.
  2. Ζέσταμα του τηγανιού
    Ζεστάνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Προσθέστε το βούτυρο και αφήστε το να λιώσει αργά, καλύπτοντας ομοιόμορφα την επιφάνεια του τηγανιού.
  3. Μαγείρεμα
    Ρίξτε το μείγμα των αυγών στο τηγάνι. Μην βιαστείτε να τα ανακατέψετε αμέσως – αφήστε τα να «σταθούν» για λίγα δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα και ανακατέψτε απαλά με κυκλικές κινήσεις, «διπλώνοντας» τα αυγά από τις άκρες προς το κέντρο. Συνεχίστε τη διαδικασία μέχρι τα αυγά να είναι σχεδόν έτοιμα αλλά ακόμα λίγο υγρά.
  4. Τελικές πινελιές
    Αποσύρετε τα αυγά από τη φωτιά πριν ψηθούν εντελώς – η θερμοκρασία του τηγανιού θα ολοκληρώσει το μαγείρεμα.
  5. Σερβίρισμα
    Σερβίρετε αμέσως τα scrambled eggs σε ζεστό πιάτο και, αν θέλετε, προσθέστε φρέσκο σχοινόπρασο ή μαϊντανό για extra γεύση και άρωμα.

Μικρά tips για τέλεια scrambled eggs

  • Προτιμήστε μέτρια φωτιά για να αποφύγετε τα «στεγνά» αυγά.
  • Μη σταματάτε να ανακατεύετε απαλά – η κίνηση είναι το μυστικό για την αφράτη υφή!
  • Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε λίγο τυρί κρέμα ή κατσικίσιο τυρί για ακόμα πιο πλούσια γεύση.

Καλή σας απόλαυση!