Σου έλειψαν τα κλασικά γεμιστά της γιαγιάς; Μήπως να δοκιμάσεις να τα φτιάξεις μόνη σου ετοιμάζοντας μια νέα ιδιαίτερη συνταγή; Τι θα έλεγες για γεμιστές πιπεριές με κιμά και τυρί; Έλα δεν σε κρατάω άλλο σε αγωνία πάμε απευθείας να δούμε τη συνταγή.

Υλικά

1/2 φλ ρύζι

2 κσ λάδι

1 μέτριο κρεμύδι ψιλοκομμένο

2 κσ τοματοπολτός

3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο

1 κιλό κιμά

1 κονσέρβα τομάτες

1 1/2 κσ ρίγανι

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

6 πιπεριές που έχουμε αφαιρέσει το πάνω μέρος και το εσωτερικό

1 φλ τριμμένο τσένταρ

φρεσκοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250 βαθμούς. Σε μια μικρή κατσαρόλα ετοιμάζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι. Μαγειρεύουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει για περίπου 5 λεπτά. Ανακατεύουμε τον τοματοπολτό με το σκόρδο για ένα λεπτό μέσα στην κατσαρόλα μέχρι να πάρει άρωμα. Προσθέτουμε τον κιμά και μαγειρεύουμε για 6 λεπτά. Ανακατεύουμε μαζί με το μαγειρεμένο ρύζι με τις ντομάτες. Προσθέτουμε ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 5 λεπτά. Τοποθετούμε τις πιπεριές σε ένα ταψί και με ένα κουτάλι γεμίζουμε τις πιπεριές. Στη συνέχεια πασπαλίζουμε με λίγο τυρί και καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για 35 λεπτά και αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο ψήνοντας για ακόμα 10 λεπτά. Γαρνίρουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.