Η αλήθεια είναι πως στη χώρα μας αγαπάμε τη μαγειρική! Παρόλο που οι σύγχρονες Ελληνίδες έχουν περιορισμένο ελεύθερο χρόνο, αγαπούν να περνούν ώρα στην κουζίνα και να ετοιμάζουν λαχταριστά γεύματα για τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Σίγουρα όλες οι γυναίκες δεν έχουν τις μαγειρικές ικανότητες της Μπαρμπαρίγου ή του Πετρετζίκη! Υπάρχουν όμως μερικά εύκολα και απλά tips που μπορούν να βελτιώσουν τις δεξιότητες μας στην κουζίνα και μάλιστα… θεαματικά!
-Αγόρασε μια ψηφιακή ζυγαριά
-Κράτα σημειώσεις στο τετράδιο συνταγών! Αν δεν έχεις, πάρε ένα…
-Ακόνισε επαγγελματικά τα μαχαίρια σου
-Αντικατάστησε το στήθος κοτόπουλου με φτερούγες ή μπούτι! Έχουν τη μισή τιμή και η γεύση τους είναι πιο πλούσια όταν μαγειρευτούν σωστά.
-Προσπάθησε να χρησιμοποιείς φρεσκοτριμμένα μπαχαρικά. Διαφορετικά μαγειρεύεις απλώς με μια καφέ σκόνη χωρίς γεύση
-Παρακολούθησε δωρεάν μαθήματα μαγειρικής.
-Πέτα το τηγάνι με τη σπασμένη λαβή.
-Συμπεριφέρσου στα μυρωδικά σου σαν να είναι λουλούδια.
-Αγόρασε ένα μαντολίνο και μη φοβάσε να το χρησιμοποιήσεις. Φόρα ένα προστατευτικό γάντι και μεταμόρφωσε τα λαχανικά σου σε έργα τέχνης.
-Βεβαιώσου ότι ο πάγκος που μαγειρεύεις είναι σωστά φωτισμένος.
-Αγόρασε ένα καινούριο σφουγγάρι. Αν είναι βρόμικο και μυρίζει άσχημα, πως περιμένεις τα πιάτα σου να είναι καθαρά;
-Στέγνωσε τα λαχανικά σου γρήγορα, χρησιμοποιώντας μια πετσέτα κουζίνας.
-Χρησιμοποίησε ένα μπολ την ώρα που μαγειρεύεις για να πετά μόνο σκουπίδια (π.χ. τσόφλια αυγών)
-Αγόρασε καινούριο peeler σε περίπτωση που έχει αρχίσει το παλιό σου να σκουριάζει.
-Αγόρασε το μεγαλύτερο μπολ ανακατέματος που μπορείς να βρεις στην αγορά.
-Καβούρδισε τους ξηρούς καρπούς.
-Βάζε πάντα μια πετσέτα κάτω από το ξύλο κοπής!
-Φρόντισε να κρυώσεις το φαγητό πριν το βάλεις στο ψυγείο.
-Μη βάλεις το τοστ στην τοστιέρα. Ψήστο σε τηγάνι με λίγο βούτυρο.
-Να έχεις πάντα λεμόνια στο ψυγείο.
-Αποθήκευε τα λαχανικά σε πλαστική σακούλα μαζί με χαρτί κουζίνας.
-Άσε το βούτυρο να μαλακώσει και ανάμειξέ το με κάτι (π.χ σκόρδο, βότανα)
Διαβάστε επίσης:
Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.