Έχεις ονειρευτεί ποτέ μια πιο υγιεινή, ελαφρύτερη και κυρίως πιο εύπεπτη έκδοση της πίτσας; Το όνειρο σου παίρνει ζωή γιατί η Pinsa Romana είναι ακριβώς αυτό! Είναι μια τεχνική που ναι μεν μοιάζει με την πίτσα αλλά σίγουρα πιο υγιεινή.
Υλικά
500γρ αλεύρι
50 γρ αλεύρι ρυζιού
30 γρ αλεύρι σόγιας
2 γρ ξηρή μαγιά
400 γρ νερό
1 κσ αλάτι
1 κσ ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά το αλεύρι, το αλεύρι ρυζιού, το αλεύρι σόγιας και τη μαγιά, προσθέτουμε 1 φλυτζάνι νερό μέχρι το μείγμα να είναι ομοιογενές. Προσθέτουμε το αλάτι και το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε. Προσθέτουμε σιγά σιγά και το υπόλοιπο νερό. Μόλις απορροφηθεί όλο το νερό αυξάνουμε την ταχύτητα του μίξερ σε μέτρια μέχρι η ζύμη να είναι ελαστική.
Γυρίζουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και χωρίζουμε σε 6 ίσα κομμάτια τη ζύμη. Ξεκινάμε να πλάθουμε και ανοίγουμε τη ζύμη μέχρι να έχει ένα όμορφο σχήμα. Απλώνουμε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο ταψί και πασπαλίζουμε ελαφρά με λίγο αλεύρι ρυζιού. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 2 ώρες. Απλώνουμε πάλι σε αλευρωμένη επιφάνεια και δημιουργούμε ένα οβάλ σχήμα. Ψήνουμε για 45 λεπτά και βάζουμε λίγο λάδι ακόμα. Αφαιρούμε από τον φούρνο και προσθέτουμε υλικά που μας αρέσουν ψήνοντας ξανά για 5 λεπτά ακόμα μέχρι να λιώσει τελείως το τυρί.