Θα γνωρίζεις ήδη το ξενοδοχείο The Editor Athens Hotel στην καρδιά της Αθήνα, τώρα ήρθε η στιγμή να μάθεις και το ολοκαίνουργιο εστιατόριο Stories Urban Bistronomy στο roof top του. Ο chef Γιάννης Λιόκας υπογράφει το μενού που είναι ένα κράμα υψηλής γαστρονομίας και casual dining -η τάση που κατέκτησε τον κόσμο, το bistronomy.
Το εστιατόριο αποτελεί ένα γαστρονομικό concept βασισμένο στην Ελληνικότητα και προτείνει αντισυμβατικά και αυθόρμητα μενού σε προσιτές τιμές, αλλά με γαστρονομικό χαρακτήρα που αντανακλούν τα γευστικά ταξίδια του Γιάννη Λιόκα από τη μέχρι σήμερα εμπειρία του. Πρόκειται για μία προσιτή και σύγχρονη βιωματική ελληνική κουζίνα σε μπιστρονομική εκδοχή, η οποία βασίζεται στην άποψη του chef ότι «η γαστρονομία είναι για όλους».
Η ανοιχτή κουζίνα, κατά μήκος του χώρου σου δίνει τη δυνατότητα να συντονιστείς με τον ρυθμό της κουζίνας του Γιάννη και της ομάδας του. Το μενού περιλαμβάνει πρασοτυρόπιττα, σελινόριζα με κανθαρέλλες και χόρτα φρικασέ, πατάτες στη θράκα με μαύρη τρούφα, χτένια με κρέμα φασολάδας, Αθηναϊκή με αυγοτάραχο, λαυράκι σε νεκρή ζύμη με κρέμα αγκινάρας, βοδινή γλώσσα με μαγιονέζα τόνου Αλοννήσου, λαχανοντολμάδες στα κάρβουνα και μοσχαρίσιες στηθοπλευρές σε στάχτη, μαύρο χοίρο, μοσχαρίσια μάγουλα με γλυκό τραχανά και Ελληνικό καφέ, αλλά και αρνάκι ρεβιθάδα με κάπαρη γιαχνί.
Προφανώς και το γεύμα δεν έχει τελειώσει αν δεν φας γλυκό, οπότε μπορείς να διαλέξεις ρυζόγαλο με παγωτό από ανθόγαλα και καρύδια, γαλακτομπούρεκο με σιρόπι από μπαχαρικά, μπακλαβάς με παγωτό κανέλα, ή και τσουρέκι με πικρή σοκολάτα και κάρδαμο.
Για κρατήσεις: 210 33 11 444, www.storiesbistronomy.gr