Το κοτόπουλο είναι ένα υλικό που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σε χιλιάδες συνταγές, όμως, αν δεν μαγειρευτεί σωστά, μπορεί να δώσει άγευστα πιάτα, σχεδόν «νοσοκομειακά». Δοκίμασε να φτιάξεις τη συνταγή που ακολουθεί και σίγουρα θα τη λατρέψεις.
Τι θα χρειαστείς
3 φιλέτα κοτόπουλο στήθος
Αλάτι
Πιπέρι
1 κ.γ. πάπρικα
4 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
1 κ.σ. φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Μαρινάρουμε το κοτόπουλο με το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα. Το αφήνουμε στην άκρη και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το βασιλικό, το σκόρδο και το βούτυρο. Στη συνέχεια, αφήνουμε ένα τηγάνι να ζεσταθεί καλά και ψήνουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει και από τις 2 πλευρές (1-2 λεπτά η κάθε πλευρά). Ρίχνουμε το μείγμα με το βούτυρο πάνω στο κοτόπουλο και το βάζουμε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά.
Κοτόπουλο εύκολα, γρήγορα, χωρίς συντηρητικά
Αν πάλι δεν έχεις χρόνο να ασχοληθείς και χρειάζεσαι μια πιο εύκολη λύση, που παραμένει όμως νόστιμη και θρεπτική, η Πίνδος έχει λανσάρει μια ευρεία ποικιλία προϊόντων κοτόπουλου, τα «Έτοιμα Ψημένα» της ΠΙΝΔΟΣ. Εύκολα, γρήγορα, χωρίς συντηρητικά, με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και ελαφριά γεύση, τα «Έτοιμα Ψημένα» είναι η λύση τόσο για τις μητέρες που θέλουν τα παιδιά τους να απολαμβάνουν τα αγαπημένα τους γεύματα κάθε μέρα, αλλά και για τους φοιτητές που για πρώτη φορά καλούνται να δημιουργήσουν γευστικές συνταγές, χωρίς τη βοήθεια της μαμάς. Η νέα σειρά «Έτοιμα Ψημένα» αποτελείται από γευστικές προτάσεις, όπως nuggets, cordon bleu, κοτομπουκιές πανέ και κοτομπουκιές ψημένες, φιλέτο στήθος, κροκέτες, προϊόντα φτιαγμένα από τρυφερό φιλέτο στήθος κοτόπουλου. Επιπλέον, η λίστα των προϊόντων συνεχίζεται με κεφτεδάκια, κοπανάκια ψημένα και παναρισμένα, φιλετάκια ψημένα και παναρισμένα, χειροποίητο μπιφτέκι, κινέζικη φτερούγα, φτερούγες BBQ, burger και γύρο κοτόπουλο.
Διαβάστε επίσης:
Πέστο μπρόκολου & πανσέτα με ζυμαρικά για να γλύφεις τα δάχτυλα σου χωρίς ενοχές!
Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.