Αν ψάχνεις μια πρωτότυπη και γευστική ιδέα για το Halloween ή απλά θέλεις να φτιάξεις κάτι διασκεδαστικό και νόστιμο, αυτά τα μπισκότα με μαρμελάδα και σοκολάτα είναι η τέλεια επιλογή! Η συνταγή είναι απλή, ενώ το αποτέλεσμα είναι απολαυστικό και εντυπωσιακό. Δες πώς μπορείς να τα φτιάξεις εύκολα στο σπίτι.

Υλικά

  • 125γρ ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 75γρ ζάχαρη άχνη
  • 1 κρόκος αυγού από μεγάλο αυγό ελευθέρας βοσκής
  • ½ κ.γ. πάστα βανίλιας
  • 200γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 60γρ μαρμελάδα φράουλα
  • 40γρ μαύρη σοκολάτα, λιωμένη

Εκτέλεση

  1. Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C (160°C στον αέρα) και στρώσε λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ταψί.
  2. Χτύπησε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα μπολ μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν ανοιχτόχρωμα. Πρόσθεσε τον κρόκο αυγού και τη βανίλια και χτύπησε ξανά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  3. Ρίξε το αλεύρι και ανακάτεψε μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.
  4. Χώρισε τη ζύμη σε μπαλάκια των 30γρ και ελαφρώς πιέσε τα. Με τα δάχτυλά σου, κάνε δύο τρύπες σε κάθε μπαλάκι για να σχηματίσεις τα «μάτια». Τοποθέτησε τα μπισκότα στο ταψί, αφήνοντας χώρο ανάμεσά τους, καθώς θα απλώσουν στο ψήσιμο.
  5. Χτύπησε τη μαρμελάδα για να γίνει πιο ρευστή και γέμισε τα «μάτια» είτε με ένα κουταλάκι είτε με κορνέ.
  6. Ψήσε για 12 λεπτά μέχρι να χρυσίσουν ελαφρώς στις άκρες και άφησέ τα να κρυώσουν εντελώς πάνω στο ταψί.
  7. Μετέφερε τη λιωμένη σοκολάτα σε κορνέ και κόψε μια μικρή τρύπα στο άκρο. Σχημάτισε μια γραμμή για το στόμα κάτω από τα «ματάκια» με τη μαρμελάδα, και έπειτα κάνε μικρές κάθετες γραμμές για να δημιουργήσεις το «τρομακτικό χαμόγελο» ενός κρανίου.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Διάβασε επίσης:

Μπισκότα νυχτερίδες: Το Halloween έφτασε!