Οι σπιτικοί κύβοι λαχανικών δίνουν μια φανταστική γεύση στο φαγητό μας, αλλά δεν είναι ακόμα καλύτερο αν τους φτιάχνουμε μόνες μας; Δες παρακάτω πώς μπορείς να φτιάξεις τους δικούς σου σπιτικούς κύβους λαχανικών.

Υλικά

  • 800 γρ κόκαλα από βρασμένο κοτόπουλο
  • 1 σελινόριζα
  • 2 μετρια κρεμμύδια
  • 4 καρότα
  • 1 πράσο
  • Μισό ματσάκι μαϊντανό
  • Λίγα φύλλα σέλινου
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τα κόκκαλα από ένα ολόκληρο κοτόπουλο ή με το κρέας σε μέτρια φωτιά για 40-45 λεπτά.
  2. Προσθήκη λαχανικών: Κόβουμε και ρίχνουμε στην κατσαρόλα την σελινόριζα, τα κρεμμύδια, τα καρότα, το πράσο, το μαϊντανό, τα φύλλα σέλινου, τις σκελίδες σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.
  3. Αφαιρούμε τα κόκκαλα από τον ζωμό και τον στραγγίζουμε.
  4. Ρίχνουμε τον ζωμό κοτόπουλου στην κατσαρόλα με τα λαχανικά και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για μία ώρα και δέκα λεπτά με κλειστό καπάκι.
  5. Αφαιρούμε την κατσαρόλα από την φωτιά και πολτοποιούμε καλά με ένα ραβδομπλέντερ.
  6. Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί 25*35 εκ. στρωμένο με λαδόκολλα και το στρώνουμε ομοιόμορφα. Το βάζουμε στην κατάψυξη για 10-12 ώρες ή όλο το βράδυ.
  7. Ξεφορμάρουμε και κόβουμε σε ίσια κομμάτια τους κύβους.
  8. Τυλίγουμε κάθε κύβο με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και τους αποθηκεύουμε σε σακουλάκια τροφίμων στην κατάψυξη για έως και δύο χρόνια.
  9. Εναλλακτικά μπορούμε να βάλουμε το ζωμό σε παγοκύστες και μόλις παγώσουν είναι οι κύβοι έτοιμοι.

Καλή επιτυχία!