Αυτή η απόλυτη συνταγή για σπιτικό μπέργκερ είναι απλή και πολυτελής – δεν θα φτιάξετε ποτέ ξανά ένα σπιτικό μπιφτέκι με τον ίδιο τρόπο! Το καλοφτιαγμένο, υψηλής ποιότητας μοσχαρίσιο κρέας, τα φρέσκα, τραγανά γαρνιτούρα και η σάλτσα θα ξεπεράσουν κάθε έκδοση fast food.

Συστατικά

  • 225g–250g μοσχαρίσιος κιμάς, 15% λιπαρά
  • 1 επίπεδο κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 ψωμάκι μπιφτέκι μπριός (ψημένο στο κομμένο μέρος)

Για τη σάλτσα μπιφτέκι

  • 1 κουταλιά της σούπας κέτσαπ ντομάτα
  • 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
  • 1 αγγουράκι, ψιλοκομμένο
  • ½ μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας φρεσκοκομμένο άνηθο

Για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

  • 2 φέτες καπνιστό μπέικον, ψημένες
  • 1 φέτα ώριμο τσένταρ
  • Μαρούλι Little Gem
  • 1 φέτα μοσχαρίσια ντομάτα

Μέθοδος

  1. Ρίξτε τον κιμά σε ένα μεγάλο μπολ και σπάστε τον με ένα πιρούνι. Προσθέστε το αλάτι και κάντε μασάζ με τα χέρια σας μέχρι να μαλακώσει το μείγμα και να ενσωματωθεί καλά το αλάτι. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σταθεί σε θερμοκρασία δωματίου για 25 λεπτά.
  2. Για τη σάλτσα ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Αφήνω στην άκρη.
  3. Χωρίζουμε το μείγμα του κιμά σε δύο ίσες μερίδες και χτυπάμε σε δύο λεπτά μπιφτέκια διαμέτρου περίπου 12 εκ. Χρησιμοποιήστε ένα μικρό μπολ ή πιατάκι ως οδηγό εάν θέλετε να είναι πραγματικά προσεγμένα.
  4. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε τα μπιφτέκια και μαγειρέψτε για ένα λεπτό από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν.
  5. Σερβίρετε τα μπιφτέκια και τη σάλτσα στο ψημένο ψωμάκι με τα toppings της επιλογής σας.

Καλή απόλαυση!

Διάβασε επίσης:

Σπιτικό και πεντανόστιμο μπέργκερ με τραγανό κοτόπουλο – Καλύτερο και από αγοραστό!